Kapotte slang ruitenwisservloeistof door marter? | Autoprofi Hoogeveen
Kapotte slang ruitenwisservloeistof door marter?
Autoschade door marter
Autoprofi Hoogeveen
Autoschade door marter
2 min

Kapotte slang ruitenwisservloeistof door marter?

2 min

Reservoir ruitenwisservloeistof net bijgevuld en toch geen vloeistof op de ruiten? Grote kans dat de vloeistof via een heel andere weg naar buiten komt. Via een gat in de slang die door een steenmarter is veroorzaakt.

Veel schade door steenmarter

De steenmarter zorgt vaak voor veel schade onder de motorkap van auto’s doordat het beestje kabels en slangen aanvreet. Hierdoor kunnen grote problemen ontstaan en zelfs onveilige situaties. Wanneer bijvoorbeeld een remslang is beschadigd kan deze tijdens het remmen knappen en remmen niet meer werken. De gevolgen kun je zelf wel invullen en dat wil je niet meemaken.

Voorkeur voor bepaalde materialen

Bepaalde stoffen in de isolatie en omhulsels van kabels en slangen maken dat de steenmarter hier een voorkeur voor heeft. Het zijn stoffen die de steenmarter heerlijk vind ruiken waardoor hij deze materialen gaat aanvreten en vernielen.

Gevaarlijke situatie door kapotte slang

Dat geldt ook voor de slangen van de ruitenwisservloeistof. Wanneer deze worden doorgeknaagd zal de vloeistof gaan lekken en niet meer op de ruiten komen. Dit kan ook zeer vervelende situaties opleveren wanneer je de voorruit wil schoonmaken. Komt er namelijk geen vloeistof op de voorruit, dan zal het vuil alleen maar worden uitgesmeerd waardoor zelfs het hele zicht wordt belemmerd. Dat kan wel even schrikken zijn en je moet de auto langs de kant zetten want verder rijden is dan niet verantwoord.

kapotte slang ruitensproeier

Regelmatig controle

Het is altijd verstandig om regelmatig het vloeistofniveau te controleren of gewoon regelmatig het reservoir bij te vullen. En natuurlijk controleren of de vloeistof goed op de voorruit wordt gesproeid. Heb je het reservoir bijgevuld maar er komt bijna geen vloeistof uit de sproeiers, kan dit een verstopping zijn maar ook een lekkage. Kijk hiervoor dan ook onder de auto of er vloeistof lekt. Kom je er niet uit dan kun je het beste even langs de garage gaan om het te laten controleren. Bij Autoprofi Hoogeveen hebben we alle kennis in huis om deze systemen te kunnen controleren en de oorzaak te bepalen. Mocht de slang beschadigd zijn door een steenmarter, kunnen we daar direct iets aan doen en voorkomen dat de steenmarter nogmaals onder de motorkap kruipt.

Stop & Go

Wij hebben alle speciale producten voor het verjagen van steenmarters in onze winkel. Marden Stop & Go® heeft veel producten die helpen de steenmarter te weren. Dit kan een speciale spray zijn die geurvlaggen maskeert maar ook apparaten die ultrasoon maken waardoor marters worden afgeschrikt.

kapotte slang Stop & Go

Bestel in de webshop of kom langs bij Autoprofi Hoogeveen

Kom gerust lang bij ons of neem contact op en vraag naar de mogelijkheden. We zijn altijd bereid je goed en eerlijk te adviseren.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Categorieën