Autolak op maat laten maken

Ben je op zoek naar autolak voor jouw auto, om een beschadiging te kunnen herstellen? Dan kun je bij Autoprofi Hoogeveen terecht. Wij kunnen de autolak op maat maken, met precies de juiste kleur van jouw auto. Autoprofi Hoogeveen heeft een eigen webshop met lak voor alle merken auto’s en campers.

Kleine of grote lakschade?

Heb je hele kleine lakschade, zoals een kras of een putje door steenslag, dan kun je een lakstift gebruiken om deze beschadigingen op te vullen. Dat gaat vaak sneller en eenvoudiger dan met een spuitbus. Een spuitbus gebruik je voor een groter oppervlak, en vergt een andere voorbereiding.

Kleur bepalen

Je kunt de autolak pas bestellen, wanneer je de juiste kleur weet. Deze kun online opzoeken, aan de hand van het merk en model auto, maar dan zal je alleen de gangbare kleuren vinden. Het is beter de kleurcode te gebruiken. De kleur van elke auto heeft namelijk een code, waarmee je precies de juiste kleur kunt bestellen.

De kleurcode van jouw auto staat op de VIN-sticker met het voertuig identificatie nummer of chassisnummer. De plaats van deze sticker verschilt per auto. Wil je weten waar het nummer zit, dan kun je dit vinden in het instructieboekje van jouw auto, of online. Er is ook vaak een sticker in het instructieboekje geplakt. Voor de goede orde, de kleurcode geen onderdeel van het chassisnummer.

Op de sticker staat een code achter ‘color’, ‘paint’,die kan bestaan uit een aantal letters of cijfers.

Geen kleurcode? Geen probleem

Is de kleurcode om een of andere reden niet aanwezig, dan kunnen wij de kleur scannen, en alsnog de juiste kleur voor jou mengen.

Autolak op maat maken

Weten we de kleurcode, dan stellen we onze moderne hightech verfmengmachine in. In de database van de deze machine zitten alle mogelijke kleurcodes, en mocht het toch niet bekend zijn, dan stellen we de dosering zelf in. De machine zal precies de juiste hoeveelheden van de basiskleuren mengen, zodat de juiste kleur ontstaat. Vooraf geven we op hoeveel lak moet worden gemaakt:

  • 30 ml (lakstift)
  • 125 ml
  • 250 ml
  • 500 ml
  • 1 liter

De lak wordt daarna indien gewenst in een lakstift of spuitbussen gedaan.

Gebruik de juiste kleur autolak

Je kunt niet zonder de juiste kleur autolak, om een beschadiging te herstellen. Gebruik van de onjuiste kleur zal altijd opvallen. Heb je vragen over autolak op maat maken? Neem dan contact op met ons, en stel die vragen gewoon. We wijzen je ook op onze speciaal ingerichte webshop voor autolak. Of kom even langs wanneer je de kleurcode niet kunt vinden. Dan kunnen wij de juiste code bepalen.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33