Welke autolak gebruiken voor auto of camper - Autoprofi Hoogeveen
Welke autolak moet je gebruiken voor auto of camper?
2 min. leestijd

Welke autolak moet je gebruiken voor auto of camper?

Welke autolak gebruiken? Die vraag krijgen we vaak bij Autoprofi Hoogeveen. Een terechte vraag, maar met een vrij eenvoudig antwoord. De autolak die je op jouw auto of camper wilt gebruiken, moet dezelfde samenstelling én kleur hebben; zo simpel is het.

Maar welke lak?

Oké, misschien dat we kunnen het toelichten en duidelijker maken, zodat jij de juiste autolak aanschaft.

Om de juiste kleur en samenstelling te kunnen bestellen, gebruik je de kleurcode die je kunt vinden op een bepaalde plaats in de auto of de camper. De code staat altijd op de VIN-sticker, waarop ook vaak de bandenspanningen en andere informatie is vermeld. De code bestaat vaak uit een combinatie van een paar letters en cijfers, en gekenmerkt met ‘color’, ‘paint’ of iets dergelijks. De kleurcodesticker is ook vaak in het instructieboekje geplakt.

Wanneer je online even zoekt naar ‘kleurcode automerk/model’, kom je er zo achter waar de sticker geplaatst kan zijn. Neem even contact op met Autoprofi Hoogeveen, wanneer je er niet uitkomt, of het niet zeker is of je de juiste code hebt gevonden. Met de kleurcode kun je in onze webshop de juiste autolak bestellen.

welke autolak auto camper metalic

Soorten lak

Er zijn een aantal soorten autolak, die elk bepaalde eigenschappen hebben:

  • 1K-primer: voor een goede hechtlaag waarop je de kleurlaag kunt aanbrengen.
  • 1K-kunststofprimer: voor een hechtlaag op kunststoffen onderdelen.
  • 1K -lak of unilak: een (basis)lak, die in elke gewenste kleur. Hiervoor kun je de kleurcode van jouw auto, camper of motor gebruiken.
  • 1K-transparante lak: voor het perfect glanzend en beschermend afwerken van een opgebrachte kleur.
  • 2K-lak of twee componentenlak: bestaat uit een deel autolak (op kleur), en een zogenoemde harder, die de lak laat uitharden. De meeste 2K-lakken zijn krasbestendig, Uv-bestendig en bestand tegen chemicaliën en aardolieproducten.
  • Metallic lakken, in de blanke laklaag zitten metallic deeltjes

Lees ook Soorten autolak

Autolak opbrengen is niet altijd eenvoudig

Het bijwerken van een kleine lakbeschadiging (krasje) is iets anders dan een grote beschadiging, waarbij misschien ook het metaal is bloot komen te liggen.

Een krasje kun je eenvoudig met een lakstift herstellen. Is het alleen een krasje in de transparante toplaag, dan is het voldoende de kras op te vullen met een goede blanke lak. Een diepere kras zal je eerst moeten opvullen met een lakstift van de juiste kleur, en daarna afwerken met de blanke lak.

Het herstellen van grote beschadigingen vergen een goede voorbereiding, en niet iedereen is hier goed in. Slecht uitgevoerd herstelwerk aan de lak van een auto of camper, zal altijd te zien zijn, en de waarde doen dalen.

welke autolak auto camper controle

Mee weten over te gebruiken autolak voor auto of camper?

Het is niet altijd even makkelijk de juiste keuze te maken, wanneer je een kleine beschadiging hebt aan de auto of camper. Kom gewoon even langs met de auto of camper, of maak een afspraak hiervoor.

We kunnen dan samen alles goed bekijken en de opties doornemen. Daarna kunnen we de juiste autolak voor je klaarmaken.

Direct bestellen?

Weet je welke autolak en benodigdheden je nodig hebt, bestel dan meteen in onze webshop.

Waarom kiezen voor Autoprofi Hoogeveen?

Om deze redenen kies je voor Autoprofi Hoogeveen:

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Reactie plaatsen