Hulpveren en luchtvering camper: montage en vervanging | Autoprofi
Montage hulpveren en luchtvering

Automat Hoogeveen monteert de hulpveren en luchtvering van jouw camper. Wij zijn de absolute camperspecialist van Noord-Nederland.

Onprettige of slechte wegligging camper

Is je camper te zwaar belast dan merk je dit tijdens het rijden. Een slechte vering zorgt ervoor dat je niet ontspannen in de camper zit. Hobbels en gaten in de weg zijn ‘echte’ obstakels doordat je over de weg stuitert.

Wij horen vaak dat camperhouders de volgende problemen ervaren:

  • De camper dweilt over de weg
  • De camper is erg gevoelig voor zijwind
  • De camper zwabbert over de weg
  • De camper stuitert over de weg wanneer je over slechte wegen rijdt
  • De camper helt over naar een bepaalde kanten
  • De camper voelt onstabiel in bochten

Lees ook: camper onstabiel tijdens rijden

montage hulpveren luchtvering camper

Wat zijn hulpveren?

Hulpveren zijn veren die de achterzijde van de camper op goede hoogte houden. Daar waar de camper anders verzakt door de zware belasting voorkomen de hulpveren nu het doorzakken.

Wat is luchtvering?

Luchtvering daarentegen kun je aanpassen aan de belastbaarheid van de camper. Is de camper zwaar belast dan zorg je voor extra lucht middels de luchtvering. Hierdoor verbetert de wegligging. Is de camper minder zwaar belast dan laat je deze weer leeg lopen.

Waarom hulpveren of luchtvering monteren?

Het gewicht van een camper is doorgaans niet gelijkmatig verdeeld over de totale lengte van de camper. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je ingebouwde apparatuur of accessoires zoals een fietsendrager op/in de camper plaatst. De ongelijkmatige verdeling zorgt ervoor dat camper doorzakt.

De originele vering van je camper reguleert dit niet op de goede manier. Hierdoor schokt en stoot je camper. Goede hulpveren of luchtvering ondersteunen je camper bij zware belasting. Hierdoor blijft je wegligging altijd prettig. Of je kiest voor luchtvering of hulpveren hangt af van de situatie.

Professionele montage vering camper

Automat/Autoprofi Hoogeveen monteert op professionele wijze hulpvering onder je camper.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Antoon Hendriks
Door

Antoon Hendriks

op 27 Oct 2023

Hallo, wij hebben een Burstner Ixeo Time 726 met torsieveren en zijn benieuwd of de hulpveren mogelijk zijn. Met vriendelijke groeten, Antoon Hendriks

Reactie plaatsen