Chiptuning camper? - Autoprofi Hoogeveen
Chiptuning Camper

Chiptuning Camper of camper chiptuning? Vind je dat jouw camper te weinig vermogen heeft en/of te veel brandstof verbruikt? Grote kans dat chiptuning van de camper dit probleem voor je oplost. Wat is nu vervelender dan altijd te moeten aansluiten bij de vrachtwagens wanneer je de bergen inrijdt met de camper. Dan geniet je toch niet meer van het uitzicht en erger je je toch alleen maar aan het overige verkeer en de camper zelf die tot het uiterste lijkt te moten gaan om boven te komen.

Wanneer je nu alles eens echt goed laat afstellen door een camperspecialist, zul je dan niet prettiger en comfortabeler op vakantie gaan?

Wat is camper chiptuning?

Het woord ‘chiptuning’ valt uiteen in twee woorden: chip en tuning. Chip heeft betrekking op de vele elektronische chips die tegenwoordig in de auto’s en campers zitten en tuning betekent niets anders dan het (beter) afstellen.

chiptuning camper tuning

Veel elektronica

De moderne auto heeft heel veel elektronica systemen aan boord en een centrale computer die samen het motormanagementsysteem vormen. De centrale computer wordt ook wel de ECU genoemd: Electronic (of Engine) Control Unit. Het is de ECU die bepaald hoe een motor moet worden aangestuurd; hoeveel brandstof er moet worden ingespoten en hoeveel lucht daarbij moet voor een zo efficiënt mogelijke verbranding. Want dat is wat je uiteindelijk wil en nodig hebt; een goed brandstofmengsel met de juiste ontsteking waardoor je ook zoveel mogelijk vermogen krijgt maar toch niet onnodig veel brandstof verbruikt.

Zoveel sensoren

Om de aansturing van de motor mogelijk te maken heeft de ECU gegevens nodig waarmee gerekend kan worden. Deze gegevens komen van verschillende sensoren op, in en rondom de motor. De ECU berekend in een fractie van een seconde wat de beste instellingen zijn en stuurt dan zo de inspuiting en ontsteking aan.

Natuurlijk zijn er veel meer sensoren waarmee de verschillende (moderne) rijhulpsystemen werken als bijvoorbeeld de ABS (antiblokkeersysteem), ESP (stabiliteit), ACC (automatische cruise control), FCW (voorwaartse bots waarschuwing), LDW (rijbaan-wijziging), parkeersensoren, enz., enz.

chiptuning camper sensor

Chiptunen camper

Door te zorgen voor een optimale verbranding van het juiste brandstofmengsel kun je meer vermogen genereren en een hoger koppel, dus een hogere trekkracht bij een bepaald toerental. En natuurlijk daarnaast ook een besparing op de brandstofkosten.
Je doet dit door bepaalde instellingen te wijzigen in het programma wat ‘draait’ op de ECU. Hiervoor heb je wel specifieke kennis en apparatuur nodig

Autoprofi Hoogeveen, de camperspecialist

Wij hebben de kennis en ervaring om jouw camper perfect af te stellen zodat je zorgeloos op vakantie gaat met de wetenschap dat je niet te veel brandstof verbruikt en toch lekker door kunt rijden met voldoende vermogen en koppel. Kom eens langs of neem contact op met ons en leg ons het probleem voor. We staan je altijd woord en geven je deskundig advies over de mogelijkheden van chiptuning van jouw camper.

Waarom kiezen voor Autoprofi Hoogeveen?

Autoprofi Hoogeveen is de camperspecialist van Noord-Nederland. Autoprofi is een erkend installateur van Bearlock beveiligingssystemen. Onze monteurs hebben de vereiste opleiding gehad en zijn SCM gecertificeerd. Je kunt bij ons terecht voor het onderhoud aan de camper  en auto maar ook voor zaken als:

  • Kleine of grote beurt
  • Onderhoud
  • Vervangen van de distributieriem
  • Bandenservice
  • Olie verversen

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Reactie plaatsen