Bearlock (versnellingsbakslot) voor camper? | Autoprofi Hoogeveen
Bearlock of versnellingsbakslot voor campers
in Camper
4 min. leestijd

Bearlock of versnellingsbakslot voor campers

Wanneer je slachtoffer bent geworden van inbraak in jouw kampeerauto, dan is er sprake van een buitengewoon onplezierige ervaring. Er zijn mensen die diefstal van de kampeerauto zelfs traumatisch noemen. Je voertuig is ineens verdwenen, de vakantie moet ineens afgebroken worden en alle inhoud uit de camper is verdwenen.

Met inhoud uit de camper bedoel we bijvoorbeeld tablets, laptops, mobiele telefoons, geld en reisdocumenten. Het is toch zonde als alle gemaakte foto’s van je (klein) kinderen na een leuke vakantie ineens verdwenen zijn?

Als campereigenaar is dit je grootste nachtmerrie. Gelukkig lijken actieve camperdieven geen antwoord te hebben op zogenaamde versnellingsbaksloten. Autoprofi Hoogeveen verzorgt de levering en plaatsing van Bearlock versnellingsbaksloten. Bearlock is het allergrootste merk op het gebied van deze sloten. Samengevat verzorgen wij de vakkundige beveiliging van de camper.

Bearlock versnellingsbakslot camper veilig

Startonderbreker

Telkens weer weten uitgekookte dieven auto’s en campers te ontvreemden. Een startonderbreker of een alarm? De moderne dieven lachen er om.

Versnellingsbaksloten daarentegen zijn geschikt om diefstal te voorkomen. Een dergelijk slot is vrijwel onmogelijk te kraken. Via dit systeem wordt de versnellingspook letterlijk op slot gezet. Alleen met behulp van een sleutel kan ontgrendeling plaatsvinden. Verplaatsen van campers is nagenoeg onmogelijk. Daar zorgt de geblokkeerde versnellingspook voor.

Als er bij jouw camper sprake is van een handgeschakeld voertuig, dan wordt de versnellingsbak via de achteruitversnelling geblokkeerd. Automaten worden in de parkeerstand geblokkeerd.

Voldoet een elektronisch alarm?

Campers worden steeds vaker gestolen. Logisch, want campers zijn erg populair en komen steeds meer voor op de wegen in binnen- en buitenland. Dieven zijn tegenwoordig in staat het elektronische alarm van een camper over te nemen. Ze hacken het centrale besturingssysteem waardoor ze vervolgens eenvoudig kunnen wegrijden. Een elektronisch systeem alleen is dus niet voldoende .

Lees ook: voertuigvolgsystemen campers

Elektronica

Vanwege de steeds verfijnder wordende technieken die dieven weten te hanteren, doen versnellingsbaksloten geen beroep op elektronica. Het is daarmee een bewezen effectieve methode van beveiligen.

Niet voor niets wordt door verzekeraars geadviseerd om voor Bearlock te kiezen. Het maakt weinig uit wat voor camper je hebt. Voor elke kampeerauto is een geschikte versnellingsbakslot. Ook voor de oudere modellen die regelmatig doelwit zijn voor dieven.

Bearlock camper veilig

Diefstal camper en schade

Het ontvreemden van campers levert veel schade op, zowel financieel als emotioneel. Toch groeit het aantal diefstallen overal in de wereld. Het ontbreken van voldoende beveiliging is de voornaamste reden.

Campers zijn relatief eenvoudig te stelen. De ooit zo bejubelde startonderbrekers en elektronische alarmsystemen zijn minder betrouwbaar dan ze waren. Deze elektronische systemen zijn zeker door gehaaide dieven simpel te kraken, waardoor het voor de dief een fluitje van een cent is om er met de kampeerauto vandoor te gaan.

Ga door naar: beveiliging camper

Verzekeraars

Verzekeraars groeien mee met het aantal diefstallen van campers. Er zijn verzekeraars die korting op hun premie geven als de kampeerauto op een goede manier beveiligd is. Versnellingsbaksloten zijn volgens veel verzekeraars een goede wijze om campers te beveiligen.

Het inbouwbewijs geldt als bewijsstuk en de korting op de premie kan oplopen tot vijf procent. De eenmalige investering, in het versnellingsbakslot, wordt door een structurele korting op de verzekeringspremie terugverdiend.

Kiezen voor Bearlock

Een Bearlock, dan spreken we dus over de versnellingsbakslot, is bijzonder effectief. We liegen er geen woord over als we zeggen dat dieven met de kraan moeten komen om de camper een centimeter van zijn plek te krijgen. Het systeem is afkomstig uit de Oostblok. In deze landen lag het diefstalcijfer een stuk hoger dan in andere landen.

In feite is het niet meer dan een stalen behuizing om de versnellingsbak, die met behulp van een stalen pin voor de blokkade van de schakelbak zorgt. Er verandert verder niets aan het functioneren van het voertuig.

Bearlock versnellingsbakslot camper veilig op weg

Dubbele veiligheid

Wie voor dubbele veiligheid wil gaan, die combineert de beveiliging via de versnellingsbak met een elektronisch alarmsysteem. Op deze manier heb je de optimale bescherming tegen inbraken en ontvreemding van waardevolle spullen. De Bearlock voorkomt het stelen van de camper als geheel, het alarm is enkel een beveiliging tegen inbraak en diefstal van waardevolle spullen die in de camper liggen.

Sommige merken zoals de VW Transporter T5 of T6 hebben een probleem met de motorkap die nogal makkelijk is te saboteren en van buitenaf is open te krijgen. Voor deze wagens heeft Bearlock een motorkapslot ontwikkeld. Zo heb je ook een dubbele beveiliging.

Zie ook: onderhoud camper en Motorkapslot VW Transporter

Voordelen van Bearlock

Kiezen voor een versnellingsbakslot heeft vele voordelen.

  • Er geldt een garantieperiode van tien jaar en er worden gecodeerde sleutels geleverd. Dit is voor het geval je een sleutel kwijt raakt.
  • Het systeem is bijzonder robuust en storingen zijn niet aan de orde.
  • Er hoeft geen abonnement afgesloten te worden, net als dat er geen herkeuring of onderhoud aan het systeem gepleegd hoeft te worden.
  • Het systeem werkt snel en simpel en veroorzaakt geen schade aan campers

Kosten inbouw Bearlock

Een Bearlock versnellingsbakslot bouwen wij in voor een prijs vanaf € 549,- (dit is exclusief SCM certificaat)

Waarom kiezen voor Autoprofi Hoogeveen?

Autoprofi Hoogeveen is de camperspecialist van Noord-Nederland. Autoprofi is een erkend installateur van Bearlock beveiligingssystemen. Onze monteurs hebben de vereiste opleiding gehad en zijn SCM gecertificeerd. Je kunt bij ons terecht voor het onderhoud aan de camper maar ook voor zaken als zonnepanelen en airco.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Reactie plaatsen