Cruise Control inbouwen auto of camper? | Autoprofi Hoogeveen
Cruise control inbouwen
Onderhoud auto
Autoprofi Hoogeveen
Onderhoud auto
3 min

Cruise control inbouwen: bespaar brandstof en rijd veilig

3 min

Cruise control laten inbouwen in jouw auto of camper? Je kunt terecht bij Autoprofi – Automat Hoogeveen voor de vakkundige montage van de cruise control.
Wil je:

 • brandstof besparen
 • veiliger rijden
 • ontspannen in de auto kunnen zitten tijdens een lange rit
 • minder boetes

Bovenstaande is allemaal mogelijk door de inbouw van een cruise control. Bij Autoprofi – Automat Hoogeveen ben je dan aan het juiste adres. Het inbouwen van de cruise control in alle merken auto’s verzorgen wij voor jou.

Wat is een cruise control?

Met een simpele druk op de knop het tempo van jouw auto bepalen? Dat is cruise controle. Cruise controle is een elektronische snelheidsregelaar. Een persoonlijke assistent die de functie van het gaspedaal over neemt. Cruis control houdt de auto op steeds dezelfde snelheid. Dat rijdt heel ontspannen en is veel minder vermoeiend dan het – meestal onbewust- op snelheid houden van de auto.

De snelheid die jouw auto moet aanhouden kun je zelf instellen. Tijdens het rijden stel je de maximumsnelheid en kun je in een constante snelheid verder rijden. Zonder risico op een boete. Zowel in de stad, bijvoorbeeld op een ringweg, als de snelweg is cruise control heel handig om snelheidsovertredingen te vermijden.

Voordelen van cruise control

 • Extra comfort: Cruise control zorgt voor meer comfort tijdens het rijden. Het is minder vermoeiend en vooral rustiger. Ook hebben mensen en zelfs dieren minder last van bijv. wagenziekte omdat je een constante snelheid houdt. Dit brengt meteen een stuk veiligheid met zich mee.
 • Milieuvriendelijk: Jouw auto zal een stuk zuiniger gaan rijden. Dat kan wel tot 10% brandstof besparing opleveren. Niet alleen brandstof, maar ook het remsysteem van de auto wordt bij goed gebruik gespaard. Ook is het beter voor de motor omdat deze constanter draait.
 • Minder bekeuringen: Dit is een snelle manier om je investering terug verdienen. Met de cruise control kun je gemakkelijk de maximale snelheid aangeven waardoor je in een constante snelheid rijdt. Dit geeft ook veel rust.
 • Meer veiligheid: De cruise control neemt de controle over het gaspedaal over waardoor de aandacht verlegt kan worden op andere zaken in het verkeer. Rijden met cruise controle vraagt een andere manier van rijden. Je moet verder vooruit kijken en situaties inschatten zodat je op tijd kunt schakelen in de snelheid.

cruise control inbouwen aan stuurkolom

Snelheidsregelaar en speedlimiter

In bepaalde typen auto’s zitten van origine een speedlimiter. Deze speedlimiter kunnen wij voor jou ombouwen naar een cruise control.
De voordelen:

 • De hendel die normaal gebruikt wordt als speedlimiter bouwen wij om naar de hendel voor je cruise control.
 • Er verandert maar één ding, je krijgt een extra controle lampje om aan te geven dat de cruise control aanstaat.
 • Het betekent dus dat je auto niet helemaal verbouwd hoeft te worden en dat de originele staat van de auto behouden blijft.

Dit geldt voor de volgende merken:

Bovenstaande gaat op voor de volgende automerken:

cruise control inbouwen Toyota

>> Inbouw Cruise control Toyota Aygo

cruise control inbouwen Peugeot

>> Inbouw Cruise control Peugeot 108

cruise control inbouwen Citroen

>> Inbouw Cruise control Citroën C1

John Gold Cruise Systemen

Autoprofi Hoogeveen is dealer van John Gold Cruise control Systemen. John Gold is al jaren een begrip als het om Cruise control gaat. Er loopt momenteel een actie waarbij je voor € 495 incl. BTW een Cruise control kunt laten monteren. Voor de meeste auto’s heeft John Gold een oplossing leverbaar. Vraag bij Autoprofi of deze actie ook voor jouw auto geldt.

Waarom kiezen voor Autoprofi Hoogeveen?

Om deze redenen kies je voor Autoprofi Hoogeveen:

Vragen?

Twijfel je nog, heb je vragen? Ons team met specialisten staat voor je klaar!

Vervangen onderdelen

Wij kunnen alle onderdelen van auto of camper vervangen

Problemen met je auto

Wij verzorgen de vakkundige oplossing van jouw autoproblemen

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Categorieën