Meer ruimte met een daktas! | Autoprofi Hoogeveen
Meer ruimte met een daktas!
Dakkoffers
Autoprofi Hoogeveen
Dakkoffers
2 min

Meer ruimte met een daktas!

2 min

Een daktas is de perfecte oplossing wanneer je niet genoeg ruimte in de auto hebt voor alle bagage. Maar ook wanneer je geen ruimte hebt voor een grote dakkoffer in de garage!
Niet iedereen heeft een grote auto zodat je voldoende spullen mee kunt nemen op vakantie. Je ziet vaak genoeg dat de kinderen op de achterbank bijna geen ruimte hebben omdat daar ook allerlei dingen worden neergelegd. Niet echt prettig en het kan redelijk wat stress opleveren wanneer de kinderen zich gaan misdragen omdat ze geen ruimte hebben.

Wat is een daktas?

Een daktas lijkt op een dakkoffer maar heeft geen vaste wanden. Een daktas is dan ook een tas die op de dakdragers van een auto kan worden bevestigd. Hij kan na gebruik eenvoudig worden opgevouwen tot een handig pakket en neemt zo dan veel minder ruimte in. Je legt hem dan zo op zolder of in de garage. Dat kan ook natuurlijk ook op de vakantiebestemming zodat je niet de hele vakantie met de daktas op de auto hoeft rond te rijden.

Praktische daktas

Vroeger zag je nog weleens een auto met een imperiaal waarop dan eerst een zeil werd gelegd. Daar bovenop kwamen dan de spullen die mee moesten. Altijd een heel gehannes om alles bijeen te houden om het zeil daarna te strak te kunnen spannen. En wanneer je het weer los moest halen, kwamen de spullen vanzelf van het dak! Handig toch?
Bijkomend risico was altijd het gevaar van lekkage omdat het zeil gemakkelijk beschadigd raakte. De spullen werden dan, zonder dat je het doorhad, kletsnat.
Nee, dan is het praktischer een daktas te gebruiken die je eenvoudig kunt in- én uitpakken. De meeste daktassen zijn extra goed beveiligd tegen lekwater door bijvoorbeeld dubbele flappen. Ook is het materiaal waterdicht en veel steviger dan een zeiltje.

Nadelen?

Heeft een daktas dan geen nadelen? Jawel, alles heeft wel een nadeel, zo ook een daktas. Een belangrijk nadeel is de afsluitbaarheid. Al hoewel een daktas wel af te sluiten is met een hangslotje, kunnen criminelen natuurlijk de tas eenvoudig opensnijden met scherp mes. Net als in een gewone dakkoffer moet je ook nooit waardevolle spullen opbergen in een daktas.

Meer voordelen:

  • Heel veel maten; ook voor ski’s
  • Makkelijk te bevestigen
  • Eenvoudig op te vouwen
  • Neem weinig ruimte in
  • Ook voor kleine auto’s
  • Goedkoper dan dakkoffer
  • Waterdicht

Welke daktassen heeft Autoprofi Hoogeveen

Ben je geïnteresseerd in een daktas? Kom dan eens langs bij ons in Hoogeveen. We kunnen je alles laten zien en je deskundig informeren over de mogelijkheden.

daktas voor meer ruimte

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Categorieën