Een dakkoffer is praktisch en handig | Autoprofi Hoogeveen
Is een dakkoffer praktisch?

Ga je lekker met de auto op vakantie maar heb je niet genoeg ruimte? Dan is een dakkoffer een goede optie zodat je meer bagage kunt meenemen. Een dakkoffer is een handige praktische oplossing!

Vergeet even het nadeel

Wanneer je op vakantie gaat heb je altijd meer gewicht in de auto dan normaal. Heb je een caravan of bagagewagen achter de auto dan kost dat ook extra brandstof. Dat geldt ook voor iets wat op het dak van de auto wordt gemonteerd. Het kost je hoe dan ook meer brandstof wanneer je met de auto op vakantie gaat dus dat nadeel moet je even vergeten.

Het grote voordeel!

Het gaat natuurlijk om het grote voordeel wat je hebt wanneer je een dakkoffer op de auto monteert:

  • Je kunt meer bagage meenemen
  • Geen bagage tussen de kinderen
  • Geen stress omdat iets niet mee kan
  • Minder brandstofverbruik dan met een bagagewagen

Waar moet je op letten bij de aanschaf met betrekking tot de auto?

Voor de meeste auto’s heb je dakdragers nodig waarmee de dakkoffer op de auto wordt gemonteerd. Wanneer je die niet hebt zul je die moeten aanschaffen. Laat je wel goed voorlichten of de dakdrager op jouw auto kan worden gemonteerd én of de dakkoffer op de dakdragers kan worden gemonteerd. Dat is namelijk niet altijd het geval.

In het instructieboekje van de auto staat vermeld wat de maximale toegestane daklast is, dus hoeveel kg je op het dak mag vervoeren. Hou er rekening mee dat je ook het gewicht van de dakdragers en de dakkoffer meerekent. Dus neem een lichtere koffer wanneer de maximale toegestane daklast laag is.

Bepaal hoeveel extra bagage je denkt mee te nemen en pas de dakkoffer daarop aan. Je koopt al snel een te grote dakkoffer waar je dan meer in opbergt dan is toegestaan naast dat het ook onnodig extra brandstof kost. Een te grote dakkoffer kan trouwens ook een probleem opleveren bij het openen van de achterklep.
Dakkoffer praktisch en handig 2

En de dakkoffer zelf?

Dat is maar wat je zelf wilt. Het is heel handig wanneer je de dakkoffer aan beide zijden kunt openen. Dan kun je er makkelijker bij. Een te zware koffer betekent dat je minder mee mag nemen naast het feit dat het monteren ook moeilijker kan zijn.

Een matte kleur blijft langer mooi dan een glanzende buitenkant. Deze heeft toch snel de neiging om te worden beschadigd. Een dakkoffer moet goed afsluitbaar zijn en op slot kunnen maar leg nooit waardevolle spullen als laptops en dergelijke in de dakkoffer.

Sommige fabrikanten geven aan wat de maximale snelheid is waarmee mag worden gereden. Hou hier ook rekening mee want normaal gelden eigenlijk geen restricties op de snelheid. Maar wanneer de fabrikant een maximale snelheid aangeeft betekent dit dat bij een hogere snelheid problemen kunnen ontstaan.

Hou er ook rekening mee dat de auto misschien wel 70 cm hoger is dan normaal. Dit kan problemen opleveren bij het inrijden van een parkeergarage of een tolpoortje. Meestal wordt de maximale doorrijhoogte aangegeven dus meet vooraf wat de hoogte van de auto is inclusief de dakkoffer!

Dakkoffer praktisch en handig

Bekijk het assortiment dakkoffers bij Autoprofi Hoogeveen

Neem even een kijkje in de winkel welke dakkoffers wij hebben. Een dakkoffer is een perfecte oplossing wanneer je ruimtegebrek hebt in de auto. Met de dakkoffer creëer je extra opbergruimte. Daarnaast blijft je bagage goed beschermd tegen diefstal en weersomstandigheden. Voor de verkoop van dakkoffers kun je bij Autoprofi Hoogeveen terecht. Wij leveren dakkoffers van diverse merken zoals Twinny Load, Hapro, Carpoint, AutoStyle en natuurlijk Thule.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

  • Dakkoffer of daktas?
  • Meer ruimte met een daktas!
  • Dakkoffers algemeen

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Reactie plaatsen