Inbouw cruise control Citroën C1: Autoprofi Hoogeveen
Inbouw Cruise control Citroën C1
Onderhoud auto
Autoprofi Hoogeveen
Onderhoud auto
3 min

Inbouw Cruise control Citroën C1

3 min

Wil je een cruise control laten inbouwen in jouw Citroën C1? Automat Hoogeveen is gespecialiseerd in de inbouw van cruise control systemen. Met de C1 heeft Citroën een uitstekende auto in de markt gezet. De compactheid van de C1 doet vermoeden dat deze voornamelijk geschikt is voor gebruik in de stad. Het tegendeel is echter waar. De Citroën C1 leent zich ook uitermate goed voor lange ritten. Het zitcomfort is – zeker voor een auto uit deze klasse – prima. De leverbare motoren hebben voldoende vermogen en zijn bijzonder zuinig. Helaas is er geen snelheidsregelaar leverbaar en dat is voor mensen die lange ritten maken een duidelijk gemis. Gelukkig zijn wij in staat om een cruise control in jouw C1 te bouwen!

Wat doet een cruise control?

Het systeem is in 1945 bedacht door een blinde uitvinder, zijn naam was Ralph Teetor. Hij stoorde zich aan het feit dat zijn chauffeur niet in staat bleek een constante snelheid aan te houden. De door hem ontworpen snelheidsregelaar maakt het mogelijk om continu met dezelfde snelheid te rijden zonder dat de bestuurder het gaspedaal hoeft te gebruiken. Overigens schakelt het systeem zichzelf automatisch uit op het moment dat je het rem- of koppelingspedaal intrapt. Het ‘blijven hangen’ van het gaspedaal is technisch onmogelijk, daarmee is het ook een zeer veilig systeem.

cruise control inbouwen Citroen C1

John Gold International?

De snelheidsregelaar die wij in jouw Citroën C1 installeren is een kwaliteitsproduct van John Gold International. Deze toeleverancier voor de autobranche is sinds 1978 actief op de Nederlandse markt. Het bedrijf is opgericht door John Eijzinga en John Gold. De systemen die ze op de markt brengen zijn gebaseerd op de laatste Can-bus techniek. Ze voldoen aan de strengste eisen. De onderneming en de geleverde producten zijn gecertificeerd door alle belangrijke keuringsorganisaties. Juist daarom hebben wij gekozen voor de producten van John Gold International. Jouw veiligheid – en die van andere weggebruikers – is voor ons erg belangrijk.

Voordelen

De voordelen van een systeem dat de snelheid constant houdt, zijn legio. Met name op lange en rustige trajecten bewijst het zijn bestaansrecht. Urenlang met je rechtervoet in dezelfde houding moeten zitten, is niet prettig. Het verkrampte gevoel dat volgt, vermindert de concentratie tijdens het rijden.
Een ander voordeel is dat het gemiddelde verbruik van de auto omlaag gaat. Het is voor een mens moeilijk om een continue snelheid aan te houden. Soms moeten we iets gas bijgeven, en soms iets inhouden. Een geautomatiseerd systeem heeft daar geen last van en dat resulteert in een lager brandstofverbruik.
Daarnaast behoedt het systeem je voor onwelkome post van het Centraal Justitieel Incassobureau. Ongemerkt te hard rijden behoort met de Goldcruise van John Gold International definitief tot het verleden.

Snelheidsregelaar en speed limitor

In sommige uitvoeren van de Citroën C1 is een speed limitor ingebouwd. Wij kunnen deze voor jou ombouwen naar een cruise control. De hendel die normaal gebruikt wordt als speedlimiter bouwen wij om naar de hendel voor je cruise control. Er verandert maar één ding, je krijgt een extra controle lampje om aan te geven dat de cruise control aanstaat. Het betekent dus dat je auto niet helemaal verbouwd hoeft te worden en dat de originele staat van de auto behouden blijft.

Voor de complete montage voor de Citroën C1 betaal je € 475,- inclusief BTW

cruise control inbouwen Citroen C1

PS: wij verzorgen ook inbouw cruise control Toyota Aygo en inbouw cruise control Peugeot 108

Wil je gebruik maken van onze kennis?

Wil je dat wij je helpen met de inbouw van jouw cruise control? Ons team met vakkundige medewerkers helpt je graag. Je kunt ons bellen, mailen of langskomen in de winkel. Wij adviseren je uitgebreid over de diverse mogelijkheden. Vervolgens verzorgen wij de professionele inbouw!

Waarom kiezen voor Autoprofi Hoogeveen?

Om deze redenen kies je voor Autoprofi Hoogeveen:

Vragen?

Twijfel je nog, heb je vragen? Ons team met specialisten staat voor je klaar!

Vervangen onderdelen

Wij kunnen alle onderdelen van auto of camper vervangen

Problemen met je auto

Wij verzorgen de vakkundige oplossing van jouw autoproblemen

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Categorieën