Besparen op autokosten altijd mogelijk | Autoprofi Hoogeveen
Besparen op autokosten: hoe doe je dat?
Onderhoud auto
Autoprofi Hoogeveen
Onderhoud auto
3 min

Besparen op autokosten: hoe doe je dat?

3 min

Geld besparen willen we allemaal wel maar heb je ook wel eens aan de auto gedacht? Kun je ook meer besparen op de autokosten? Waarom niet? Je kunt wat minder vaak de auto gebruiken wanneer je niet zo ver hoeft of minder gehaast rijden, dat scheelt ook echt wel. Wanneer je altijd vol gas optrekt verbruik je echt veel meer brandstof dan wanneer je gewoon rustig rijdt én je wint echt niet veel tijd extra. Autokosten zijn vaak een vergeten onderdeel waar men op kan bezuinigen.

Wat kost geld?

Een auto kost altijd geld, van alle spullen die je hebt, kost de auto in verhouding het meeste geld. Natuurlijk betaal je het nodige aan brandstof elke maand maar wat dacht je van de banden? Die moeten ook elke x duizend kilometer worden vervangen of eerder net als de olie. Met andere woorden een auto kost veel geld aan onderhoud maar daar kun je op besparen.

Vaste en variabele autokosten

Als je een auto bezit heb je te maken met vaste en variabele lasten.

  • De vaste autokosten keren maandelijks terug en zijn een vast bedrag, bijvoorbeeld wegenbelasting, verzekering en afschrijving.
  • De variabele lasten kunnen verschillen. Dat zijn bijvoorbeeld de brandstofkosten – die verschillen naar gelang het gebruik van de auto

Wil je dus echt weten wat jou de auto kost per maand, zul je alle kosten mee moeten nemen om dit uit te kunnen rekenen. Op het internet zijn daar wel rekentools voor te vinden; bijvoorbeeld die van de ANWB.

En besparen? Hoe doe je dat?

Nu wordt het interessant want hoe kun je nu besparen? Het zijn toch allemaal kosten die je sowieso moet maken? Dat is waar maar je hebt invloed daarop door gewoon goed op te letten en te kijken waar en hoe je de volgende zaken regelt.

Onderhoud

Banden op spanning

Zorg dat de banden altijd de juiste spanning hebben. Banden met een te lage of te hoge spanning slijten niet alleen sneller maar zorgen ook voor minder grip op de weg.

Banden op tijd vervangen

Zoals gezegd moeten de banden elke x duizend kilometer worden vervangen of wanneer ze eerden zijn versleten. Vervang ze op tijd omdat versleten banden het brandstofverbruik omhoog brengt naast dat het natuurlijk gevaarlijk is om met versleten banden te rijden.

besparen autokosten bandenspanning

Uitlijnen van de auto

Slijten de banden sneller dan verwacht en slijten ze vooral aan de binnenkant, dan heb je dubbel pech. De banden moeten worden vervangen én de auto moet worden uitgelijnd want de wielen staan namelijk niet meer recht achter elkaar wat de oorzaak is van de slijtage. Daar komt bij dat het ook het rijgedrag niet echt ten goede komt en gevaarlijke situaties op kan leveren.

besparen autokosten versleten banden

Cruise Control

Wat dacht je van een cruise control? Het is bewezen dat een cruise control echt op het brandstofverbruik bespaart (tot wel 10%) omdat je veel rustiger rijdt. Daarom kan het altijd uit achteraf een cruise control in te laten bouwen. En natuurlijk rijdt het gewoon heerlijk relaxed op langere afstanden en voorkomt krampachtig rijden.
Autoprofi Hoogeveen bouwt regelmatig cruise controls in alle merken auto’s.

besparen autokosten cruise control

Overig onderhoud

Kleine en grote beurten, olie vervangen, lampjes en ga zo maar door. Allemaal kosten die je regelmatig moet maken. Dan loont het zich om dan niet naar de duurste merkgarage te gaan want een ander kan dat wellicht net zo goed en vaak dan ook nog een stuk voordeliger.
Zo ook Autoprofi Hoogeveen. Wij voeren klein en groot onderhoud uit aan auto’s, campers en bedrijfswagens tegen aantrekkelijke prijzen. Daar kun je ook echt op besparen.

Verzekeringen en andere zaken

Wil je nog meer besparen, kijk dan ook eens naar jouw autoverzekering. Wellicht dat die misschien ergens anders goedkoper – maar wel net zo goed – kan worden afgesloten. Heb je een pechhulpverzekering? Die kun je vaak ook combineren met een autoverzekering of kijk eens waar je goedkoper uit bent.

Ben je benieuwd wat jij kunt besparen?

Kom dan eens langs en vraag naar de mogelijkheden om te besparen op jouw autokosten of neem contact op met ons.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Categorieën