Ruitenwissers auto of camper vervangen? - Autoprofi Hoogeveen
Ruitenwissers vervangen; wanneer en hoe?

Ruitenwissers vervangen; wanneer en hoe?

Werken de ruitenwissers niet meer optimaal? Of twijfel je of ze vervangen moeten worden? Kom langs bij Automat Hoogeveen zodat wij je vrijblijvend advies kunnen geven of ze zou moeten vervangen. Wij zijn gespecialiseerd in het advies, de verkoop en het vervangen van ruitenwissers voor auto’s en campers.

Wanneer de ruitenwissers:

 • Strepen nalaten
 • Een deel van de voorruit niet goed schoon maakt
 • ‘Stuiteren’
 • Veel herrie maken en slepen ze over je ruit?
 • Een waas achterlaten
 • Het uiteinde van de rubbers loslaat

Herken jij deze problemen? In al deze gevallen raden wij jouw nieuwe ruitenwissers aan.
Twijfel je over de staat van je ruitenwissers? Kom dan eens langs voor een vrijblijvende controle.

Direct een afspraak maken?

Direct contact

Defecte ruitenwissers?

Jouw raam wordt schoongehouden door de ruitenwissers. De wisser heeft een rubberen laag die ervoor zorgt dat dit veilig gebeurt. Wanneer het rubberblad kapotgaat dan wordt een deel van het raam niet meer schoon gemaakt. Het rubberblad kan zo versleten zijn dat het onderliggende metaal krassen op jouw raam geeft.

ruitenwissers vervangen auto camper

Wat is het belang van goed werkende ruitenwissers?

Goed werkende ruitenwissers zijn belangrijk om meerdere redenen. Allereerst geven wissers die goed werken een optimaal zicht onder alle weersomstandigheden.

 • Wanneer het regent
  Wanneer het sneeuwt of regent, kan je zicht behoorlijk beperkt zijn. Het is van belang om met deze weersomstandigheden goed werkende ruitenwissers te hebben. Zodat het ‘vieze’ weer gauw schoon is en je weer het broodnodige zicht hebt.
 • Wanneer de zon schijnt
  Je verwacht het niet, maar ook bij zonneschijn zijn goed werkende wissers van groot belang. Want samen met de ruitensproeier houden de wissers je voorruit vliegjes- en vuilvrij.

Verder zijn goed werkende ruitenwissers een voorwaarde om met je camper of auto door de APK te komen. Wanneer je wissers niet functioneren is dat een afkeurpunt tijdens de keuring. Dit afkeurpunt geldt overigens alleen voor de voorruit.

Wanneer ruitenwissers vervangen?

Je kunt snel zien of de ruitenwissers aan vervanging toe zijn. Je kunt namelijk kijken of er gaatjes of scheuren in het rubberblad zitten.

Tijdens de jaarlijkse APK-keuring worden je ruitenwissers ook gecheckt. Mochten er problemen zijn dan zal je garage je daar attent op maken. Op deze manier voorkom je schade aan je ruit en voorkom slecht zicht.

Je hebt al vrij snel door wanneer je de ruitenwissers moet vervangen. Wanneer je strepen op je ruit overhoudt en slecht zicht hebt bij neerslag. Dan weet je zeker dat je ruitenwissers vervangen moeten worden. Ook wanneer je ruitenwisser geluiden maakt die anders zijn dan normaal dan is het zaak om je ruitenwisser te laten controleren en desnoods vervangen.

ruitenwissers vervangen camper auto

Pas op met vorst en vastzittende ruitenwissers

Wanneer het vriest, zetten we veelal bij het starten van de auto de ruitenwissers aan of uit. Het probleem hiervan is dat de ruitenwissermotor zichzelf dan kapot draait en de ruitenwisser het niet meer doet. Wanneer het vriest krijgen wij veel klanten binnen omdat de ruitenwisser niet meer functioneert.

Zet nooit je ruitenwisser aan wanneer je de auto aanzet in winterse omstandigheden. Het is belangrijk om te wachten totdat je autoruiten ontdooid zijn. Op deze manier voorkom je dat de motor stuk gaat en je de ruitenwissermotor moet laten vervangen.

Wanneer de ruitenwissers vastgevroren zitten kun je de rubbers beschadigen. Wees dus extra voorzichtig met het lostrekken van de ruitenwissers van de bevroren ruit.

Ruitenwissers vervangen

De ruitenwissers laten vervangen kun je snel en eenvoudig laten doen bij Autoprofi -Automat Hoogeveen. Je kunt langskomen zonder afspraak en natuurlijk worden er geen montage kosten berekend. Wij zijn gespecialiseerd in de montage van veel auto-onderdelen. Ook kun je bij Autoprofi terecht voor de APK-keuring van jouw auto.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Wij geven deskundig advies over het beste type ruitenwisser passend bij jouw auto
 • In ons ruime assortiment hebben wij diverse typen ruitenwissers.
 • Wanneer je ruitenwissermotor kapot is gegaan, dan repareren wij die voor jou.
 • We bieden een vlotte en nette service (een kop koffie staat klaar, je kunt blijven wachten)
 • We maken duidelijke afspraken met jou (over prijs en tijd)
 • Wij hebben een team met vakmensen en specialisten.

Waarom kiezen voor Autoprofi Hoogeveen?

Om deze redenen kies je voor Autoprofi Hoogeveen:

Vragen?

Twijfel je nog, heb je vragen? Ons team met specialisten staat voor je klaar!

Vervangen onderdelen

Wij kunnen alle onderdelen van auto of camper vervangen

Problemen met je auto

Wij verzorgen de vakkundige oplossing van jouw autoproblemen

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Reactie plaatsen