Ruitenwisserbladen kopen | Autoprofi Hoogeveen
ruitenwisserbladen kopen
Winkel
Autoprofi Hoogeveen
Winkel
2 min

Ruitenwisserbladen kopen

2 min

Trekken de ruitenwissers strepen over de vooruit, of stuiteren en piepen ze? Tijd om nieuwe ruitenwisserbladen te kopen bij Autoprofi Hoogeveen, want goedwerkende ruitenwissers zijn erg belangrijk voor de veiligheid, vandaar dat dit ook een onderdeel is van de apk.

Waarom ruitenwisserbladen slijten

Ruitenwissers moeten zorgen voor een goed zicht tijdens regenbuien door het regenwater van de voorruit te vegen en naar de zijkant af te voeren. Daarnaast gebruik je ruitenwissers om vervuiling te verwijderen in combinatie met de ruitensproeiers, mits je deze op tijd hebt aangevuld. Maar dat ter zijde, de ruitenwisserbladen verouderen na verloop van tijd en slijten of kunnen beschadigd raken.

Verouderen ruitenwisserbladen

De meeste ruitenwisserbladen zijn tegenwoordig gemaakt van een combinatie van synthetische rubber en natuurrubber. Deze combinatie is beter dan de puur synthetische rubberbladen, die sneller uitdrogen en vaak ook stugger zijn. Voor beide soorten rubber, of een combinatie daarvan, geldt echter dat het rubber na verloop van tijd harder wordt, waardoor kleine scheurtjes ontstaan. Hierdoor is er minder en slechter contact met het glas en zal de wisser het water slechter afvoeren.

ruitenwisserbladen kopen flatbat

Welke soorten wissers zijn er?

  • Conventionele ruitenwissers: dit zijn ruitenwissers met een metalen arm of beugel, waaraan het rubber is bevestigd.
  • Conventionele ruitenwissers met spoiler: gelijk aan de normale ruitenwisser, echter heeft deze wisser een spoiler waarmee het rubber, door de rijwind, steviger op de ruit wordt gedrukt.
  • Flatbat ruitenwisser: deze wissers hebben geen metalen frame of beugel, maar een ander flexibel materiaal waar het rubber in is bezet. Door de speciale vorm worden de wissers met het gehele rubber tegen de ruit gedrukt.

Ruitenwissers worden door verschillende fabrikanten gemaakt, onder ander door Bosch, Carpoint en Valeo en zijn verkrijgbaar in de winkel van Autoprofi Hoogeveen.

Voor elke auto een ruitenwisser

Niet elke ruitenwisser past op iedere auto simpel om het feit dat de auto’s soms te veel verschillen van elkaar en omdat er verschillende bevestigingsmethoden zijn. Daarom is het belangrijk de wissers te kopen die op jouw auto passen. Meestal is op de verpakking aangegeven op welke merken en modellen auto’s de wisser past.

Er bestaat ook veel verschil in kwaliteit van de ruitenwisserbladen wat je meestal pas merkt nadat je ze hebt gekocht. De wissers van mindere kwaliteit zullen sneller slijten en minder lang meegaan, zodat je weer nieuwe ruiterwisserbladen kopen moet.

Ga liever voor betere kwaliteit, zodat je lange tijd zonder zorgen door de hevigste buien kunt rijden en goed zicht houdt.

Ga naar Autoprofi Hoogeveen voor kwaliteit

Bij Autoprofi Hoogeveen kun je terecht voor ruitenwisserbladen van de kwaliteitsmerken voor alle merken auto’s en campers.

Waarom Autoprofi Hoogeveen?

In onze winkel vind je een assortiment ruitenwisserbladen en vloeistoffen voor jouw auto of camper. Kom gerust langs bij ons in de winkel zodat wij je verder kunnen helpen.

  • Heldere communicatie over tijdsduur en kosten, dit voorkomt onverwachtse kosten.
  • Montage geregeld terwijl je wacht
  • Wij geven vakkundig advies
  • Heb je vragen? Stel ze gerust, wij helpen je graag

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Categorieën