Ruitenwissers camper - veiligheid eerst | Autoprofi Hoogeveen
Ruitenwissers voor camper: wat is belangrijk?
in Camper
3 min. leestijd

Ruitenwissers voor camper: wat is belangrijk?

Heb je strepen op de ruit van je camper door slechte, piepende ruitenwissers? Dan zou het wel eens tijd kunnen zijn voor nieuwe ruitenwissers. Goed werkende ruitenwissers zijn erg belangrijk voor de veiligheid, vandaar dat dit ook een onderdeel is van de APK.

Maar welke ruitenwissers passen op jouw camper en welke zijn nou het beste?

Dat is een veelvoorkomende vraag maar Autoprofi heeft daar het antwoord op. Ruitenwissers voor je camper zijn belangrijk, je bent immers vaak lang op de weg en je wilt niet dat je zicht belemmerd wordt. Een camper is een breder en groter voertuig, en goed zicht is daarom belangrijk voor de veiligheid van jou en van je medeweggebruikers.

ruitenwissers camper vervangen passende

Juiste rubber

Er zijn nog steeds ruitenwissers die rubbers hebben van alleen fabrieksrubber, dit is een stug en niet-flexibel materiaal, en ook gaan deze wissers veel minder lang mee. Ook droogt het rubber sneller uit, met scheuren in het rubber tot vervolg. Niet de beste keuze dus, maar wat dan wel?

Het is belangrijk dat je ruitenwissers van een combinatie van synthetisch en natuurrubber zijn gemaakt. Deze combinatie maakt dat het rubber soepel is en blijft, en zich makkelijk vormt naar de ruit van je camper. De ruiten van campers zijn namelijk groot en zijn vaak bol. Flexibel rubber vormt zich gemakkelijk naar de vorm van je ruit. Natuurrubber gaat langer mee, droogt minder snel uit, en is beter voor het milieu en de portemonnee.

Welke soorten ruitenwissers zijn er?

In de loop van de jaren zijn er verschillende soorten ruitenwissers op de markt gekomen, maar de eerste ruitenwisser met een rubberstrip werd in 1917 al gebruikt. Daarvoor werden borstels gebruikt in plaats van rubbers.

Tegenwoordig kun je kiezen uit (ook afhankelijk van leeftijd en merk camper):

  • Conventionele ruitenwissers: Dit zijn ruitenwissers met een metalen arm of beugel, waaraan het rubber is bevestigd.
  • Conventionele ruitenwissers met spoiler: Gelijk aan de normale ruitenwisser, echter heeft deze wisser een spoiler waarmee het rubber, door de rijwind, steviger op de ruit wordt gedrukt.
  • Flatbat ruitenwisser: Deze wissers hebben geen metalen frame of beugel, maar een ander flexibel materiaal waar het rubber in is bezet. Door de speciale vorm worden de wissers met het gehele rubber tegen de ruit gedrukt

Ruitenwissers worden door verschillende fabrikanten gemaakt, onder ander door Bosch, Carpoint en Valeo.

ruitenwissers camper vervangen welke

Welke ruitenwisser past op mijn camper?

Welke ruitenwisser op jouw camper past, is onder andere afhankelijk van het bevestigingssysteem, maar tegenwoordig wordt door elke fabrikant hetzelfde systeem gebruikt. Toch is het raadzaam het altijd na te kijken in het onderhoudsboekje van de camper.

Weet je het niet zeker?

Kom gewoon langs met de camper of bel ons even voor informatie. We kunnen je vaak al aan de telefoon helpen en de juiste ruitenwissers voor je klaarleggen. Kom je zelf langs, dan vervangen we de oude wissers voor je, zodat je zeker bent dat ze goed worden gemonteerd.

Ruitenwisser-vloeistof

Terwijl u wacht, kunnen we ook even het niveau van de ruitenwisser-vloeistof controleren en eventueel bijvullen. Want zonder goede een goede ruitenwisser-vloeistof is het heel moeilijk een vervuilde ruit schoon te houden.

ruitenwissers camper vervangen vloeistof

Ga naar Autoprofi Hoogeveen voor het vervangen

Denk je dat de ruitenwissers aan vervanging toe zijn, kom dan naar ons in Hoogeveen en wij bekijken het probleem en geven je eerlijk advies. Maak een afspraak of komen even langs zodat we de nieuwe ruitenwissers kunnen plaatsen terwijl u even wacht.

Meer informatie nodig?

Aarzel niet om contact op te nemen en de vragen te stellen die je misschien nog hebt of wanneer je het vermoeden hebt dat er iets niet in orde is met de startmotor.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Reactie plaatsen