Stuiterende ruitenwissers? Laat ze vervangen! | Automat Hoogeveen
Stuiteren jouw ruitenwissers?
Onderhoud auto
Autoprofi Hoogeveen
Onderhoud auto
2 min

Stuiteren jouw ruitenwissers?

2 min

Stuiteren of bibberen de ruitenwissers van jouw auto? Behoorlijk irritant! Maar er is iets tegen te doen of te voorkomen.

Waarom stuiteren ruitenwissers?

Ruitenwissers horen zonder al te veel wrijving over het oppervlak van de voorruit (of achterruit) te gaan. Dat betekent aan de ene kant dat de ruit schoon en vlak moet zijn en aan de andere kant dat de wissers zelf niet beschadigd of uitgedroogd mogen zijn.

Vooral wanneer de ruit niet goed schoon is kan het zijn dat of b.v. strepen worden getrokken of dat de wisser steeds even tegen wordt gehouden waardoor ze gaan stuiteren of bibberen. Wanneer dit het geval is kan het invloed hebben op de ruitenwissermotor.

Ruitenwissers moeten overigens wel met een zodanige kracht op de ruit worden gedrukt, dat lichte vervuiling ook wordt verwijderd.

stuiterende ruitenwissers regen

Afstellen armen?

Soms is de afstelling van de ruitenwisserarmen niet goed. Deze kunnen door een garage goed worden afgesteld zodat de wissers in de juiste stand en met de juiste kracht op de ruit wordt gedrukt.

Kun je stuiterende ruitenwissers voorkomen?

Uiteindelijk zullen alle ruitenwissers dusdanig slijten of uitdrogen dat ze moeten worden vervangen. Maar het slijten kun je vertragen door regelmatig de autoruit schoon te maken én de wissers zelf. Juist door vuil wat stevig op de ruit zit, slijten of beschadigen de ruitenwissers sneller.

Slechte ruitenwissers?

Naast het feit dat de ruiten en wissers regelmatig moeten worden schoongemaakt, kan de kwaliteit van de wissers ook een rol spelen.

Niet alle verkochte ruitenwissers zijn van dezelfde kwaliteit wat je vaak ook in de prijs terugziet. Ruitenwissers van mindere kwaliteit zullen meestal sneller gaan slijten en problemen gaan geven.

Uiteindelijk wel vervangen!

Nadat het schoonmaken van de ruiten en de wissers niet meer helpt om het stuiteren tegen te gaan, is het tijd om de wissers te (laten) vervangen.

Dat kun je zelf als je een beetje handig bent. Zorg er wel voor dat de juiste wissers voor jouw auto aanschaft en verdiep je vooraf in de verschillende kwaliteiten die worden aangeboden.

De handigste en snelste manier is de ruitenwissers te laten vervangen door ons.

Autoprofi Hoogeveen vervangt ruitenwissers

Wij hebben alle soorten en merken ruitenwissers op voorraad en geven een eerlijk advies over de mogelijk te gebruiken ruitenwissers.

Lees Ruitenwissers vervangen hoe wij dat doen.

Waarom kiezen voor Autoprofi Hoogeveen?

Om deze redenen kies je voor Autoprofi Hoogeveen:

Vragen?

Twijfel je nog, heb je vragen? Ons team met specialisten staat voor je klaar!

Vervangen onderdelen

Wij kunnen alle onderdelen van auto of camper vervangen

Problemen met je auto

Wij verzorgen de vakkundige oplossing van jouw autoproblemen

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Categorieën