Bevroren auto: rubbers, slot, ruitenwissers? | Autoprofi Hoogeveen
Autoslot, rubbers of ruitenwissers bevroren?
Kennisbank
Autoprofi Hoogeveen
Kennisbank
3 min

Autoslot, rubbers of ruitenwissers bevroren?

3 min

Is jouw autoslot bevroren of heb je last van vastgevroren autorubbers en ruitenwissers? Wij stellen ons zo voor dat dit je af en toe behoorlijk irriteert. Sta je ’s ochtends in alle vroegte (het is al zo vroeg en ook nog koud) bij de auto dan zit je niet te wachten op dit soort oneffenheden. In dit artikel leggen wij je uit hoe je problemen met een vastgevroren autoslot of bevroren autorubbers voorkomt.

Op het moment dat de ‘R’ in de maand is worden de dagen korter en de nachten langer. Het is koud en de eerste nachtvorst treedt in. Met de intredende vorst krijg je te maken met bevroren autoramen, autorubbers en autosloten. Heel irritant wanneer je:

  • moeite heb om uit bed te komen in alle vroegte (en je de deur ook nog eens niet open krijgt)
  • haast hebt en je geen rekening hebt gehouden met deze ‘tegenslag’
  • in de kou bij je auto staat te kijken
  • geen idee hebt wat nu een passende oplossing is, zonder de auto te beschadigen.

Waar komt de bevriezing weg?

Je autoslot en de autorubbers bevriezen doordat vocht (regen, damp) zich een weg baant in de kieren van de auto. De vrieskou maakt dat de sloten en rubbers bevriezen

Autoslot, rubbers of ruitenwissers bevroren?

Voorkom dat je autoslot bevriest

Er zijn een aantal maatregelen die je kunt nemen om te voorkomen dat je autoslot bevriest. Bevroren autosloten willen zeker bij oudere auto’s zich met regelmaat voordoen. Om te voorkomen dat een slot van je autodeur bevriest moet je er voor zorgen dat deze zo goed mogelijk gesmeerd is. WD40 (smeermiddel en onderhoudsproduct) is een goede oplossing voor je sloten. Spuit je de sloten regelmatig in met WD40 dan smeer je het slot en je verdrijft het vocht uit het slot.

Vroeger werd er vaak grafietpoeder in sloten gespoten maar voor de moderne sloten is dit juist geen goede oplossing

Centrale vergrendeling met afstandsbediening

Een andere praktische oplossing is de montage van centrale vergrendeling, met afstandsbediening. Dit voorkomt problemen omdat je de auto kunt openen zonder afhankelijk te zijn van de sleutel die je in het bevroren slot steekt. Het team van Autoprofi Hoogeveen kan, indien je dit wenst, centrale deurvergrendeling voor je monteren.

Ga naar montage centrale vergrendeling

Autoslot, rubbers of ruitenwissers bevroren?Auto wassen in de winter

Ook in de winter wil je graag een schone auto. Het vocht wat in het slot kan komen vormt echter wel een risico in koude omstandigheden. Het kan maken dat het slot, de ruitenwissers of de autorubbers bevriezen. De tip is om je autoslot af te dekken met een stukje tape, pleister of plakband.

Bevroren autorubbers

Een ander veelvoorkomend probleem bij vrieskou zijn de rubbers die vastvriezen aan de autodeur. Trek je de deur open dan trek je ook de rubbers kapot. Erg frusterend. Toch is dit eenvoudig te voorkomen. Het insmeren van rubbers met siliconenspray voorkomt dat je het slot wel kunt openen maar dat de rubbers vast blijven zitten.

Bevroren ruitenwissers

Bevroren ruitenwissers dien je voorzichtig te behandelen. Simpelweg omdat je het rubber van de ruitenwisser kapot kunt trekken wanneer je hier niet zuinig mee omgaat. Ontdooi altijd eerst de auto zonder aan je ruitenwissers te komen. Je zult zien dat de ruitenwissers ook ontdooien.

Ga voor meer informatie naar ruitenwissers vervangen

Extra tip:

Doe nooit je ruitenwissers aan wanneer de auto bevroren is en je deze wilt ontdooien. De kans is namelijk groot dat de ruitenwissermotor kapot gaat. Deze moet je laten repareren of vervangen wat weer geld kost.

Autohoes: voorkom bevriezing

Een goede autohoes helpt je alle bovenstaande problemen te voorkomen. De hoes beschermt de auto tegen bevriezing van sloten en ruitenwisserbladen. In onze webshop verkopen wij autohoezen. Wil je graag wat persoonlijk advies? Kom dan bij ons langs in ons filiaal.

Autoslot, rubbers of ruitenwissers bevroren - autohoezen of dakhoezen

Autoslot, rubbers of ruitenwissers bevroren - autohoezen of dakhoezen

Direct een autohoes of dakhoes bestellen?

Webshop

Waarom Autoprofi Hoogeveen?

In onze winkel vind je een assortiment met autohoezen, slotontdooiers en andere zaken. Kom gerust langs bij ons in de winkel zodat wij je verder kunnen helpen. De autohoezen kun je ook bestellen via onze webshop.

  • Heldere communicatie over tijdsduur en kosten, dit voorkomt onverwachtse kosten.
  • Wij geven vakkundig advies
  • Heb je vragen? Stel ze gerust, wij helpen je graag

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Categorieën