Autoradio met navigatie kopen? | Automat Hoogeveen
Autoradio met navigatie kopen?

Ben je op zoek naar een autoradio met navigatie? Automat Hoogeveen heeft een buitengewoon divers assortiment met verschillende merken autoradio’s en navigatiesystemen.

Waarom autoradio met navigatie

Een autoradio was ooit een apparaat met weinig knopjes waar muziek uit kwam. Je kon kiezen van welke zender je muziek wilde horen en dat was het dan. Maar in de loop der jaren heeft de autoradio zich ontwikkeld van apparaat wat slechts bedoeld is ter ontspanning tot onmisbaar hulpstuk in het verkeer.

Er zijn allerlei functies die gekoppeld kunnen worden aan de autoradio. Van de achteruitrijcamera tot aan het bedienen van de lampen.

Maar één functie springt er toch wel uit en dat is de navigatie. Van wegenkaarten naar GPS systemen die tegen het raam werden geplakt, naar slimme autoradio’s. Het navigeren op de weg heeft een hele metamorfose achter de rug en nu is het de autoradio die je de weg wijst.

De navigatie in de auto is zo langzamerhand een onmisbare gadget geworden, getuige de populariteit van bekende navigatiesystemen. Naast dat het je de weg wijst richting de bestemming geeft het aan of er oponthoud is onderweg en wat de maximaal toegestane snelheid is op de desbetreffende weg. Doordat het in de radio is geïntegreerd is het eventuele geluid van een prima kwaliteit.

Autoradio met navigatie kopen?

Andere opties autoradio

Autoradio’s zijn zoals eerder gezegd multifunctionele apparaten en herbergen steeds meer functies. Zo is er een bluetooth functie waarmee de radio kan worden gekoppeld aan andere apparaten in de auto zoals telefoons, tablets en laptops. Met behulp van bluetooth kun je zo bijvoorbeeld muziek van je telefoon afspelen via de autoradio.

Combinatie met carkit of achteruitrijcamera

Bovendien is bluetooth een goede manier om de carkit aan te sluiten op de autoradio. Handsfree bellen kan zo plaatsvinden over de radio met erg goed geluid. Hetzelfde geldt voor de USB ingang waarmee ook contact kan worden gemaakt middels een USB-kabel. Tal van apparaten hebben een USB-ingang waardoor hiermee contact kan worden gemaakt.

De achteruitrijcamera die sommige auto’s hebben komt ook tevoorschijn op de autoradio. Er zijn meerdere merken mogelijk bij het installeren van de autoradio met alle functies van dien. Kenwood, Alpins, Parrot, ESX en Pioneer.

Een relatief nieuwe functie in de autoradio lijkt terrein te winnen, namelijk de combinatie met de smartphone. Dit gaat verder dan enkel een verbinding met bluetooth of USB, de autoradio bevat met deze nieuwe functie een verbinding met het display van de smartphone.  Het is een unieke manier om krachten te bundelen.

Denk bijvoorbeeld aan de navigatie functie. Normaal gesproken dien je kaartensoftware te kopen bij de aanschaf van een navigatiesysteem. Gebruik je jouw telefoon als navigatie dan is dit niet meer nodig.  Met deze nieuwe functie is het mogelijk de navigatie van de telefoon te projecteren op de autoradio. Gezien het feit dat de navigatie van de telefoon altijd up-to-date is bespaar je op de software en mogelijk kaart updates.

Let wel op, het gebruik van de navigatie op uw telefoon kost data. Bij regelmatig gebruik is hiervoor dus een grote databundel vereist.

1-DIN of 2-DIN

Autoradio’s waren oorspronkelijk slechts verkrijgbaar als 1-DIN, ook wel enkel DIN genoemd. Dit betreft autoradio’s met een formaat van 180x50x150mm. 2-DIN autoradio’s zijn twee keer zo groot, namelijk 180x100x150mm.

1-DIN (enkelDIN) = 180 x 50 x 150 mm
2-DIN (dubbelDIN) = 180 x 100 x 150 mm

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Reactie plaatsen