USB-lader voor auto | Autoprofi Hoogeveen
usb-lader Autoprofi Hoogeveen
Winkel
Autoprofi Hoogeveen
Winkel
2 min

USB-lader voor auto

2 min

Gewoon je eigen muziek luisteren in de auto is geen probleem meer tegenwoordig met de mobiele telefoon van nu. Deze moet natuurlijk wel opgeladen zijn of door het luisteren niet leeg worden getrokken. Om dat te voorkomen laad je de telefoon gewoon op via de usb-aansluiting in de auto. Handig toch? Maar wat als jouw auto geen usb-aansluiting heeft? Dan zul je een usb-lader moeten kopen bij Autoprofi in Hoogeveen.

Wat is een usb-lader?

Een usb-lader is een eenvoudige lader met usb-aansluiting die je in de 12 volt aansluiting steekt (vroeger de sigarettenaansteker genoemd) die veel auto’s wel hebben tegenwoordig. Er zijn auto’s met meerdere aansluitingen, zodat ook de passagiers op de achterbank een eigen voeding hebben. Zo hoef je tijdens de lange vakantierit niet steeds te wisselen.

usb-lader achterbank

Met de usb-lader kun je bijna elke mobiele telefoon, tablet of ander apparaat opladen, mits deze dat ondersteund en je de juiste kabel hebt. Want zonder de juiste kabel kun je niet opladen. Wanneer jouw auto geen 12 volt aansluiting in de auto heeft, kun je deze zelf inbouwen of laten inbouwen. Alle usb-laders zien er eigenlijk hetzelfde uit, omdat ze nu eenmaal in de standaard aansluiting moeten passen. Toch zijn er verschillen.

Meerdere uitvoeringen usb-laders

De eerste usb-laders voor in de auto waren vrij groot en hadden maar een usb-aansluiting. Daarom kwamen er al snel zogenoemde splitters, waarmee je van een 12 volt aansluiting twee aansluitingen maakte. Maar de techniek ontwikkelt zich snel en tegenwoordig kun je usb-laders kopen met wel vier usb-aansluitingen. Daarnaast zijn er usb-laders met een usb-aansluiting en een kabel, zodat je nooit de kabel kunt vergeten, maar deze moet wel bij jouw telefoon of tablet passen.

3-punts usb-laderLaadstroom

De meeste laders hebben een input van 24 volt nodig en een output van 5 volt. Echter, dat is niet bepalend voor de snelheid van het laden. Het zijn de ampères, of liever gezegd het is de laadstroom, die de laadsnelheid bepaalt. Hoe meer ampères, hoe sneller een batterij of accu wordt opgeladen. De meeste laders leveren tussen de 1.5A en 2.4A, maar er zijn ook laders met 3 of meer ampère. Om de juiste keuze te kunnen maken kun je de gegevens op de lader vinden die je in huis gebruikt.

Zorg voor de juiste kabel

Wanneer je een usb-lader gaat kopen, kijk dan direct ook naar een geschikte kabel. Deze moet aan de ene kant een usb-stekker (usb-a) hebben en aan de andere kant een stekker die in jouw telefoon past. De usb-aansluiting heeft in de loop van de jaren al heel veel vormen gehad en heeft die nog steeds, afhankelijk van de gebruikte software-versie. Met betrekking tot de vorm hebben veel telefoons nog een usb-micro-b of ouder.

usb-kabelsoorten

Maar usb-c is steeds vaker de standaard met als voordeel dat je niet meer hoeft te kijken hoe je de stekker moet plaatsen. Er zijn usb-laders met zowel een usb-a aansluiting als een usb-c aansluiting.

Waarom Autoprofi Hoogeveen?

In onze winkel vind je een assortiment usb-laders voor jouw auto of camper. Kom gerust langs bij ons in de winkel zodat wij je verder kunnen helpen.

  • Heldere communicatie over tijdsduur en kosten, dit voorkomt onverwachtse kosten.
  • Montage geregeld terwijl je wacht
  • Wij geven vakkundig advies
  • Heb je vragen? Stel ze gerust, wij helpen je graag

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Categorieën