USB aansluiting laten inbouwen: Automat Hoogeveen
USB laten inbouwen in jouw auto?

USB Punt laten inbouwen in jouw auto? Wil je graag muziek luisteren in jouw auto en/of de telefoon opladen tijdens het auto rijden? Heb je niet de mogelijkheid om muziek af te luisteren via je telefoon? Kun je alleen verbinding maken met de autoradio via bluetooth? Mis je simpelweg USB in je auto? Automat Hoogeveen lost dit probleem voor je op. Wij verzorgen de inbouw van USB in jouw auto.

Waarom een USB in laten bouwen?

Met een USB heb je meerdere opties:

  • Je kunt het gebruiken om elektronische apparaten aan te sluiten zodat je je eigen muziek kunt beluisteren tijdens het auto rijden.
  • Het kan dienen als oplaadpunt voor je telefoon of andere elektronische apparaten.

Een USB laten inbouwen

Een USB punt in de auto is een goede oplossing om dit voor elkaar te krijgen. De meest moderne auto’s beschikken al over een USB-apparaat in de auto, maar er zijn ook nog genoeg auto’s waarbij dit niet de standaard is. Wanneer je contact met ons opneemt plannen wij een afspraak om de USB in te bouwen.

USB laten inbouwen in jouw auto?

CD Wisselaar omzetten naar USB

Veel oudere auto’s hebben een CD-wisselaar aansluiting. Met de Gateway oplossingen van Dension is het mogelijk deze aansluiting om te zetten naar USB, Aux of Ipod.

Autoprofi heeft voor de meeste modellen deze klus binnen 2 uur geklaard. De USB aansluiting kan in overleg met jou op verschillende plekken worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld in het dashboardkastje of in de opbergruimte onder de armsteun.

De Gateway Lite is al beschikbaar vanaf €99,-
Er is ook een Bluetooth variant leverbaar vanaf €145,-

Het mooie van deze oplossing is dat de bediening van de USB-stick via de originale radio blijft. Daarnaast is er vaak ook tekst- en informatieoverdracht naar de originele audio installatie. Met de gratis Dension app kan eenvoudig worden gekeken of er een toepassing leverbaar is voor jouw auto.

Bluetooth dongel naar USB

Wat ook goed werkt is een Bluetooth dongel voor de Aux aansluiting. Wanneer de auto een Aux aansluiting heeft, maar geen Bluetooth geschikt voor A2DP (voor audiostreaming), heeft Autoprofi een BT-Dongel (BTR-200) beschikbaar.

Deze dongel is vaak eenvoudig te installeren en versterkt ook het ingangssignaal voor een betere geluidsweergave.

Nadeel van Aux is dat het geluid analoog wordt doorgegeven en de bediening van de muziekbron niet kan worden overgenomen. Ook is er geen tekst- en informatieoverdracht mogelijk.

FM Modulator

Met een FM-modulator is het afspelen van muziek van een USB altijd mogelijk. De FM modulator gaat in de 12V aansluiting en zend een signaal uit dat door de radio kan worden ontvangen.

Nadeel is dat het geluidskwaliteit daalt en het bedieningsgemak niet erg ideaal is. Een voordeel is dat je geen inbouwkosten en portabel hebt.

Autoprofi heeft FM modulators op voorraad, ook met Bluetooth.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Reactie plaatsen