Wat is een interieurfilter en wat doet het interieurfilter?
Wat is een interieurfilter?

Een interieurfilter is een filter wat er voor zorgt dat de lucht in jouw auto gezuiverd wordt. Vieze lucht stroomt binnen via de ventilatie openingen in jouw auto. Om te voorkomen dat je deze vieze lucht inademt vangt het interieurfilter deze vieze lucht op.

Vergis je niet, per uur worden er honderden kuubs buitenlucht de auto ingezogen, dat betekent dus ook veel vieze lucht. Het interieurfilter is dus een onmisbaar onderdeel van je auto.

Pollen, stof, vuil en vet filteren

De vieze lucht die wordt gefilterd bestaat uit roetdeeltjes, lucht, damp, pollen, stof, vuil en vet, ook wel microvezels genoemd.  Het filter bestaat uit een microvezelvlies wat zorgt dat deze microvezels zich geen weg banen binnen jouw auto.

Vervanging van het filter

Je zult begrijpen dat het interieurfilter op een bepaald moment vol is. De hoeveelheid afvalstoffen kunnen dan niet meer verwerkt worden. Doorgaans merk je dit aan:

  • Muffe geur in de auto
  • Constant beslagen ramen
  • Vettige ramen
  • Allergische reactie op de pollen die in het filter blijven zitten

Het is dan echt tijd om je interieurfilter te vervangen. Simpelweg omdat je wilt voorkomen dat deze (soms giftige) stoffen zich een weg banen in jouw auto.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Reactie plaatsen