Continental Vanco Camper: Banden camper | Autoprofi Hoogeveen
Camperband: Continental Vanco Camper
Camper
Autoprofi Hoogeveen
Camper
2 min

Camperband: Continental Vanco Camper

2 min

Ben je op zoek naar een band voor jouw camper? De Continental Vanco Camper is een camperband die voldoet aan de nieuwste eisen voor camperbanden. Autoprofi Hoogeveen heeft deze camperband in voorraad. In onze werkplaats kunnen we de banden onder jouw camper plaatsen.

Goede banden zijn essentieel

De Continental Vanco Camper is een van de bekendste banden die je onder een camper kunt (laten) zetten. Camperbanden zijn op allerlei manieren te onderscheiden, denk aan veiligheid, profiel, draagvermogen. Daarnaast zijn er ook specifieke banden met specifieke doeleinden, denk aan extreme weersomstandigheden of sneeuw en modder als ondergrond. Voor ieder wat wils, met een juiste camperband als gevolg. Maar de Continental Vanco Camper onderscheidt zich op een heel ander gebied, namelijk de levensduur van de band.

Voordelen Continental Vanco Camper

Campers zijn mobiele voertuigen waar je als bestuurder en passagier veilig in wilt zitten, een goede set banden is dan een vereiste. De Continental Vanco Camper komt tegemoet aan alle eisen van camperaars, camper-constructeurs en campereigenaars. Als kers op de taart voldoet de band ook nog aan de specifieke standaard CP (Camping Pneu).

Hierdoor is de band altijd in goede conditie en zal het raakvlak met het wegdek optimaal zijn. De slijtage van de band zal een normaal verloop kennen en de camper zal goed te besturen zijn op droog wegdek, maar ook met wat nattigheid. Een goed opgepompte band zorgt bovendien ook voor prettig rijden doordat er minder brandstof verbruikt wordt. Ook is er sprake van een hogere laadcapaciteit op beide assen van de camper en grotere stabiliteit voor zware campers en mobilehomes.

De juiste maat: 215 x 70 x 15

De meest voorkomende maat voor camperbanden is 215/70 R15.

Kort gezegd betekent het dit:

  • Breedte van de band: 215 cm
  • Hoogte van de band: 70 cm
  • Diameter van de band: R15

In het instructieboekje wat je bij de camper hebt gekregen staat aan welke voorwaarden de banden van je camper moeten voldoen.

Continental Vanco Camper

In onze winkel hebben wij de Continental Vanco Camperband op voorraad. Wil je meer informatie over de voor- en nadelen van deze band dan staan wij je graag te woord!

Wanneer moet een camperband vervangen worden?

Vanzelfsprekend moet een camperband vervangen worden wanneer het profiel op de banden onder de minimumnorm zit. Dit leidt tot gevaarlijke situaties die je wilt voorkomen. Veroudering is een belangrijk aspect bij vervanging van camperbanden. Dit treedt op in de vorm van kleine haarscheurtjes en zwarte plekken in het karkas van de band. Deze veroudering zet zich door op het moment dat de camper in de stalling staat tijdens het seizoen. Gevaar is dat je de camper uit de stalling haalt en met banden op pad gaat die niet meer veilig zijn.

Ga door naar -> camperbanden: de complete handleiding

Laat je banden controleren

Wil je het zekere voor het onzekere nemen laat dan je banden controleren door Autoprofi Hoogeveen. Wij nemen de banden mee in een algehele check van je camper. Zo ga je gegarandeerd veilig op weg!

Goede camperbanden

Naast de Continental Vanco Camper vind je in ons assortiment ook de:

Ebook Camper

 Waar kan Autoprofi Hoogeveen je nog meer bij helpen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Categorieën