Banden: winterbanden, zomerbanden | Autoprofi Hoogeveen
Banden: winterbanden, zomerbanden

Ben je op zoek naar banden van merken als Michelin, Vredestein of Maxxis? Dan kun je terecht bij Autoprofi/Automat Hoogeveen.

Je kunt bij ons terecht voor:

  • winterbanden en zomerbanden
  • montage van banden
  • opslag van banden

Waarom zijn nieuwe banden belangrijk?

De juiste bandenkeuze draagt sterk bij aan een gunstig brandstofverbruik. De rolweerstand speelt een rol. Maar bijvoorbeeld ook de correcte bandenspanning.
Een goede bandenkeuze is van belang als het gaat om brandstofverbruik, slijtage, veiligheid en wegligging.


Wanneer nieuwe banden?

Officieel is vastgesteld dat je banden aan vervanging toe zijn bij een profieldiepte van minder dan 1,6 millimeter. Wij adviseren doorgaans eerder in actie te komen omdat je anders aan het maximaal toelaatbare zit. Winterbanden moeten vervangen worden bij minder dan 4 millimeter profiel.

Soorten banden: winterbanden en zomerbanden

In ons assortiment vind je een ruim aanbod met banden voor verschillende automerken. Ook kun je heel specifiek bij ons terecht voor bijvoorbeeld winter- en zomer banden.

banden Hoogeveen

In onze winkel  kun je terecht voor alle soorten banden.

Montage van autobanden

Heb je al banden maar weet je niet hoe je deze moet monteren? Bijvoorbeeld bij het schakelen tussen zomer- en winterbanden. Dan kom je bij ons langs en monteren wij de banden onder je auto.

Soorten banden

Je kunt bij ons terecht voor banden van:

  • Personenauto’s
  • Campers
  • Bestelwagens

Opslag zomer- en winterbanden

Zelf geen opslagruimte voor zomer- of winterbanden. Je kunt ze bij ons kwijt op de bandenzolder. Hier heb je ze altijd binnen handbereik mocht je willen switchten van banden.

Deskundig advies

Mocht je er niet uit komen bij de keuze voor de banden dan adviseren onze deskundige medewerkers je met alle plezier.
Sinds 1 november 2012 zijn nieuwe autobanden voorzien van een bandenlabel. Het label geeft duidelijkheid over brandstofverbruik, grip op nat wegdek en bandenlawaai. Dit helpt bij de keuze voor goede banden.

Waarom kiezen voor Autoprofi Hoogeveen

Onderhoud voertuigen

Onderhoud aan auto’s en campers

Vakkundig advies

Onze ervaren vakmensen helpen je graag waar nodig (vraag gerust)

Eerlijke communicatie

Eerlijke en heldere communicatie over prijs en kwaliteit (transparantie)

Ruim assortiment

Een ruim assortiment fysiek aanwezig in onze winkel (op voorraad)

Banden voor campers

Autoprofi is gespecialiseerd in het onderhoud van campers. Dit betekent ook dat wij je kunnen helpen bij de aanschaf van juiste camperbanden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Maxxis Campro.

Bandenspanning campers

De bandenspanning van camperbanden is vaak een issue. De meest gebruikte camperbanden mogen maximaal opgepompt worden tot 70psi (4.8 bar).
De opbouwfabrikant of camperbouwer beveelt echter vaak een spanning van 80psi (5.5 bar) aan. Je ziet dat beide partijen elkaar feitelijk tegenspreken. Maar wat moet je nu doen?
Wil je alles weten over de juiste bandenspanning voor camperbanden?

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Reactie plaatsen