Michelin Agilis Camping: camperband kopen | Autoprofi Hoogeveen
Michelin Agilis Camperband
Camper
Autoprofi Hoogeveen
Camper
2 min

Michelin Agilis Camperband

2 min

Ben je op zoek naar een band voor jouw camper? De Michelin Agilis Camper is een van de bekendste banden die je onder een camper kunt (laten) zetten. Camperbanden zijn op allerlei manieren te onderscheiden, denk aan veiligheid, profiel, draagvermogen. Daarnaast zijn er ook specifieke banden met specifieke doeleinden, denk aan extreme weersomstandigheden of sneeuw en modder als ondergrond. Voor ieder wat wils, met een juiste camperband als gevolg. De Michelin Agilis Camping onderscheidt zich met zijn veelzijdigheid op verschillende soorten wegdek. Autoprofi Hoogeveen heeft deze camperband in voorraad. In onze werkplaats kunnen we de banden onder jouw camper plaatsen.

Voordelen Michelin Agilis Camping

Er zijn drie pijlers waar de Michelin Agilis Camping uitstekend presteert, namelijk:

  • Duurzaamheid
  • Veiligheid
  • Grip in alle omstandigheden

De duurzaamheid van de band is vooral te danken aan de DCP-technologie (Durable Contact Patch), welke ook wordt gebruikt bij vrachtwagens. Het zorgt voor een perfect beheerst contact met het wegdek en in alle seizoenen verlengt het de levensduur van de band aanzienlijk. Daarnaast zijn ook de flanken van de band verstevigd, wat bescherming biedt tegen bijvoorbeeld stoepranden.

In onze winkel hebben wij de Michelin Agilis Camping op voorraad. Wil je meer informatie over de voor- en nadelen van deze band dan staan wij je graag te woord!

Michelin Agilies camperband

Stabiele rijligging

De veiligheid die de band met zich meedraagt is vooral terug te vinden in het wegcontact dat de band kan maken, ongeacht het seizoen. De stabiele rijligging zorgt bovendien voor veel comfort tijdens het rijden. Dit geldt voor zowel camper als caravan.

Soms is een kleine aanpassing voldoende om iets groots te verwezenlijken. In het geval van de Michelin Agilis Camping is er een innovatief profiel dat voorkomt aquaplaning vroegtijdig, het water wordt immers snel afgevoerd dankzij het profiel in de band. Daarnaast biedt het ook uitstekende grip in moeilijke omstandigheden zoals sneeuw en modder op het wegdek.

Wanneer moet een camperband vervangen worden?

Vanzelfsprekend moet een camperband vervangen worden wanneer het profiel op de banden onder de minimumnorm zit. Dit leidt tot gevaarlijke situaties die je wilt voorkomen. Veroudering is een belangrijk aspect bij vervanging van camperbanden. Dit treedt op in de vorm van kleine haarscheurtjes en zwarte plekken in het karkas van de band. Deze veroudering zet zich door op het moment dat de camper in de stalling staat tijdens het seizoen. Gevaar is dat je de camper uit de stalling haalt en met banden op pad gaat die niet meer veilig zijn.

Ga door naar camperbanden: de complete handleiding

Goede camperbanden

Naast de Michelin Agilis Camping vind je in ons assortiment ook de:

 Wellicht is dit ook interessant voor jou:

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Categorieën