Banden camper: Maxxis Campro (215/70 x R15) | Autoprofi Hoogeveen
Maxxis Campro: de ideale band voor jouw camper
in Camper
2 min. leestijd

Maxxis Campro: de ideale band voor jouw camper

Ben je op zoek naar een band voor jouw camper? De Maxxis Campro is een camperband die voldoet aan de nieuwste eisen voor camperbanden. Autoprofi Hoogeveen heeft deze camperband in voorraad. In onze werkplaats kunnen we de banden onder jouw camper plaatsen.

Goede banden zijn essentieel

Uiteraard zijn goede banden onder je camper een essentieel aspect als het gaat om de veiligheid. De banden hebben het zwaar te verduren gezien het gewicht van de (beladen en onbeladen) camper en het feit dat je veel kilometers maakt.

Om deze redenen moeten camperbanden ook aan een aantal eisen voldoen:

  • de band moet het gewicht van de camper kunnen dragen
  • de band moet (zeker) tot 5,5 bar opgepompt kunnen worden
  • de band moet voldoende profiel hebben


Maak kennis met de Maxxis Campro

De Maxxis Campro is een camperband met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Je haalt een stabiele en comfortabele band in huis die voldoet aan de hedendaagse campernormen. Zo omvat de de band een stabiele structuur voor het dragen van hoge belastingen.

Dit betekent bijvoorbeeld dat de band opgepompt mag worden tot 5,5 bar. Dit is de minimale hoeveelheid die opbouwfabrikanten en camperbouwers aanbevelen.

Bij een APK Keuring is het ook verplicht om de band te vullen tot de voorgeschreven waarden die de camperbouwer adviseert (5,5 bar)

Ga door naar: bandenspanning camper

De juiste maat: 215 x 70 x 15

De meest voorkomende maat voor camperbanden is 215/70 R15.

Kort gezegd betekent het dit:

  • Breedte van de band: 215 cm
  • Hoogte van de band: 70 cm
  • Diameter van de band: R15

In het instructieboekje wat je bij de camper hebt gekregen staat aan welke voorwaarden de banden van je camper moeten voldoen.

Maxxis Campro Camperbanden

In onze winkel hebben wij de Maxxis Campro op voorraad. Wil je meer informatie over de voor- en nadelen van deze band dan staan wij je graag te woord!

Wanneer moet een camperband vervangen worden?

Vanzelfsprekend moet een camperband vervangen worden wanneer het profiel op de banden onder de minimumnorm zit. Dit leidt tot gevaarlijke situaties die je wilt voorkomen.

Veroudering van de band

Veroudering is een belangrijk aspect bij vervanging van camperbanden. Dit treedt op in de vorm van kleine haarscheurtjes en zwarte plekken in het karkas van de band. Deze veroudering zet zich door op het moment dat de camper in de stalling staat tijdens het seizoen. Gevaar is dat je de camper uit de stalling haalt en met banden op pad gaat die niet meer veilig zijn.

Laat je banden controleren

Wil je het zekere voor het onzekere nemen laat dan je banden controleren door Autoprofi Hoogeveen. Wij nemen de banden mee in een algehele check van je camper. Zo ga je gegarandeerd veilig op weg!

Goede camperbanden

Naast de Maxxis Campro vind je in ons assortiment ook de:

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Reactie plaatsen