Motorairco camper inbouwen - Autoprofi Hoogeveen
Motor-airco camper inbouwen

Wil je een camper motorairco laten inbouwen? Een motorairco zorgt voor heerlijke verkoeling in de camper tijdens de soms lange ritten, terwijl het buiten echt warm is. We hebben het hier dus niet over een aparte airco voor de hele camper. Tegenwoordig hebben veel campers standaard airco, maar er zijn nog steeds veel tweedehands campers op de weg, die rondrijden zonder airco. Als je op pad bent met je camper tijdens tropische omstandigheden, is een ventilator op je dashboard niet voldoende. Dan verlang je wel naar een echte airco.

Hoe werkt de airco?

Om een idee te geven wat nodig is om een motorairco in te bouwen, beschrijven we hier de principewerking van een airco. In een airco-systeem wordt een speciaal koudemiddel continu rondgepompt, waarbij het steeds verandert van gas naar vloeistof en weer terug naar gas. Het is een speciale vloeistof die onder hoge druk wordt gebracht door de compressor in het systeem. De temperatuur van het gas daalt hierbij tot ver onder het vriespunt. Het gas condenseert in de condensor, waar het weer vloeibaar wordt en is nog steeds koud.

Daarna gaat deze koude vloeistof via een filter/vochtafscheider en een speciaal ventiel, naar de verdamper waar het weer verdampt. Het ventiel brengt de druk van vloeistof omlaag, waardoor het heel snel kan verdampen. De temperatuur van de vloeistof is dan ongeveer 0 °C. Om verder te kunnen verdampen, wordt de warmte gebruikt van de warme buitenlucht, wat de interieurventilator langs de verdamper leidt. Hierdoor koelt deze lucht verder af. Deze koude lucht blaast de ventilator vervolgens in het interieur van de auto.

Montage

Je hebt dus wel een aantal onderdelen nodig, die allemaal een plekje moeten krijgen onder de motorkap. Daarom is het monteren van een motorairco ook een grote klus, en neemt het ongeveer 16 arbeidsuren in beslag. Eerst wordt het motorgedeelte aangepast, vervolgens worden achter het dashboard de nodige aanpassingen gedaan.

motorairco inbouwen camper montage

Ondanks dat het lijkt op een chaos, zie je er achteraf niets meer van, want we brengen alles terug in de oude staat.

Hoe gaat het in zijn werk?

Eigenlijk is het heel simpel, wij bouwen voor jou een airco in jouw camper en jij bent voorzien van koude lucht tijdens het rijden. Voor het oog blijft nagenoeg alles blijft hetzelfde, er komt alleen een knop om je airco aan of uit te schakelen.

motorairco inbouwen camper bediening

Ik wil graag een motorairco in mijn camper, wat moet ik doen?

Voor veel campers is een motorairco leverbaar. Om te zien wat de mogelijkheden voor uw camper zijn, hebben wij de gegevens van uw camper nodig. Denk hierbij aan het kenteken en chassisnummer. We kunnen binnen korte tijd bepalen of het mogelijk is een airco in te bouwen in jouw camper.

Advies op maat

Wij maken graag met u een afspraak om de gegevens van uw camper door te spreken en tot een passende offerte te komen.

motorairco inbouwen camper onderdelen

Andere onderdelen en accessoires

Wellicht dat je meer onderdelen nodig hebt als reserve of aan vervanging toe zijn. In de campershop kun je alle accessoires  vinden wat je nodig hebt voor de klimaatbeheersing van de camper. Daarnaast alles op het gebied van onder andere gastechniek, elektra en  sanitair en water.

Ga naar:

Kun je een bepaald onderdeel niet inden in onze campershop, neem dan even contact op,  dan gaan wij voor jou op zoek.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Reactie plaatsen