Project: airco-extension Opel Movano - Autoprofi Hoogeveen
Project: airco-extension voor laadruimte Opel Movano
in Camper
2 min. leestijd

Project: airco-extension voor laadruimte Opel Movano

In de zomermaanden kan het behoorlijk warm worden in de laadruimte van een bedrijfswagen. Zo ook in de speciale bus van hondenuitlaatservice De natte snuit in Groningen. Zij zochten een oplossing en vonden die bij ons in de vorm van een airco-extensionsysteem voor hun Opel Movano.

Het systeem

Een gewone airco kan een grote ruimte als deze niet koelen en de temperatuur is niet goed te regelen. Daarvoor heb je een regelbare airco of climate control nodig die je in kunt stellen op een bepaalde temperatuur. Voor dit project is gekozen voor een unit van het merk Autoclima, een bekend merk in de wereld van voertuig-aircosytemen.

Airco-extension Opel Movano syteemHet airco-extensionsysteem bestaat uit een centrale unit die aan het dak is bevestigd in de laadruimte. Het regelpaneel monteerden wij in de cabine. Hierop kun je eenvoudig de gewenste temperatuur instellen van 16° tot 30° Celsius. Dat betekent dat je in een zeer koude periode ook kunt voorkomen dat het te koud wordt in de laadruimte.

Bediening Airco-extension Opel MovanoAan-/ afvoer lucht en vocht

Voor de installatie monteerden wij een extra betimmering waarachter de aan- en afvoerslangen van lucht en vocht netjes zijn weggewerkt.

Verdeling gekoelde/verwarmde lucht

Omdat de unit zelf voor in de laadruimte hangt is het noodzakelijk dat de lucht gelijkmatig over de ruimte wordt verdeeld, zodat je de hele ruimte kunt koelen of verwarmen. Hiermee voorkom je dat het voor in de laadruimte te koud wordt en het achterin te warm blijft. We monteerden hiervoor speciale kokers (air duct’s) met roosters, waarmee je de luchtverdeling goed kunt regelen.

Airducts airco-extension Opel MovanoExtra bediening centrale vergrendeling

Om de airco-extension te kunnen laten draaien terwijl de bestuurder een hond ophaalt of wegbrengt moet de motor blijven draaien. Op dat moment kun je echter het voertuig niet vergrendelen, omdat de sleutel in het contact zit. Daarom hebben we een systeem gemonteerd waarmee de bestuurder toch de deuren kan vergrendelen wanneer hij of zij het voertuig verlaat, terwijl de motor blijft draaien. Het gaat hierbij om de Dometic MT 400 met twee extra handzenders. Zo zijn de honden altijd veilig.

Wil je ook een extra airco in jouw bedrijfswagen of camper?

Wij hebben de oplossing voor elke bedrijfswagen, auto of camper wanneer je extra verkoeling zoekt. In bijna elk voertuig kunnen wij een extra aircosysteem monteren. Houd daarbij wel rekening met het feit dat je jouw auto, bedrijfswagen of camper een of twee dagen niet kunt gebruiken. Neem contact op met ons en vraag naar de mogelijkheden of kom gewoon eens langs bij ons in Hoogeveen.

Waarom Autoprofi Hoogeveen?

Wij denken altijd met je wanneer je een wens hebt, en verder: 

  • Heldere communicatie over tijdsduur en kosten, dit voorkomt onverwachtse kosten.
  • Montage geregeld terwijl je wacht
  • Wij geven vakkundig advies
  • Heb je vragen? Stel ze gerust, wij helpen je graag

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Reactie plaatsen