Camperbeveiliging camperspecialist - Autoprofi Hoogeveen
Camperbeveiliging: met een gerust hart op pad met je camper
in Camper
4 min. leestijd

Camperbeveiliging: met een gerust hart op pad met je camper

Camperbeveiliging is een veel besproken onderwerp tussen campereigenaren. Ze kennen allemaal wel de verhalen over inbraken, gestolen campers of hebben het zelf meegemaakt. Het is geen prettige ervaring wanneer jouw camper niet meer op de plek staat waar je hem hebt achtergelaten. En helemaal niet als kostbare spullen verdwijnen terwijl je zelf ligt te slapen. Dat is net zo erg als inbrekers bij je thuis binnenkomen zonder dat je erg in hebt.

In onze online campershop kun je alles vinden voor de beveiliging van de camper, ook de merk-gerelateerde zaken. Kun je een bepaald onderdeel niet vinden neem dan even contact op met ons.

Inbraak en diefstal

We maken even onderscheid tussen inbraak waarbij spullen worden gestolen en diefstal van de camper zelf. Dat laatste zal alleen gebeuren wanneer je zelf gezellig ergens zit te genieten van een drankje op een terras of iets dergelijks. Al is er natuurlijk ook het fenomeen carjacking of autokaping waarbij je dus wordt gedwongen de camper af te staan aan criminelen tijdens de rit. Inbraak gebeurt op de gekste tijden en zelfs wanneer je zelf aanwezig bent in of bij de camper, dus een goede camperbeveiliging is geen luxe.

camperbeveiliging nacht

Inbraakpreventie

Net als thuis geldt ook onderweg: ‘waar een wil is een weg’ voor de crimineel. Met andere woorden als ze echt willen, komen ze binnen. Dat wil echter niet zeggen dat je ze het gemakkelijk hoeft te maken om binnen te komen; inbraakpreventie als camperbeveiliging. Zorg ervoor dat een inbreker het zo moeilijk mogelijk wordt gemaakt zodat ze ook veel tijd nodig hebben. Daar hebben ze namelijk een hekel aan want de meeste inbrekers willen snel naar binnen, de belangrijkste spullen pakken en snel weer weg.

Wat kun je allemaal doen aan inbraakpreventie?

Altijd alles dicht én op slot

Ook al ga je maar even ‘de deur uit’, sluit altijd alle ramen en deuren en sluit ze af.

Kostbare spullen uit het zicht

Laat geen kostbare spullen in het zicht liggen en stop ze in de kluis als je die hebt. Juist de spullen die zo voor het grijpen liggen zorgen voor gelegenheidsdieven. Heb je geen kluis, neem dan de kostbaarste spullen mee. Natuurlijk niet altijd makkelijk maar belangrijke papieren of pasjes heb je zo in de zak of tas.
Inbraken worden niet alleen op achteraf gelegen plaatsen gepleegd maar juist ook op drukke parkeerplaatsen waar het bijna niet opvalt.

camperbeveiliging inbreker

Inbraakgevoelige onderdelen beschermen

Elke camper heeft wel een of meerdere plaatsen die minder goed zijn beveiligd. Berucht zijn de zijramen in de camper die meestal vrij gemakkelijk een beetje open zijn te wrikken waardoor de inbreker bij de vergrendeling kan komen. Voor veel campers zijn hier extra opzetstukken voor te krijgen die je op de vergrendeling kunt plaatsen. Hetzelfde geldt voor het dakluikje.

Een ander inbraakgevoelige plek is de zijdeur die vaak een enkelvoudig slot heeft die gemakkelijk te forceren is. Laat hier een ander of extra slot opzetten, ook aan de binnenkant.

Zijraampjes van de bestuurderscabine van sommige campers zijn ook gemakkelijk in te tikken waarna men zo bij de vergrendeling van de deuren kan komen. Ook hier kun je extra sloten aan de binnenkant op laten zetten. Maar ook zonder het raampje in te tikken hebben de inbrekers vaak geen werk met de portieren. Laat hiervoor goede extra opzetsloten plaatsen.

Bewegingsmelder

Een bewegingsmelder schrikt de dieven ook af al was het alleen maar omdat dit vaak met een knipperend lampje wordt aangegeven.

Gasmelder

Koolmonoxide- en gasmelders waarschuwen niet alleen bij een teveel aan koolmonoxide in de lucht maar vaak ook andere gassen laten deze afgaan.

Kijk in de webshop voor de mogelijke melders.

camperbeveiliging gasmelder

Diefstalpreventie

Om te voorkomen dat de hele camper verdwijnt zul je moeten zorgen dat de criminelen gewoon niet met de camper kunnen rijden.

Versnellingsbakslot en stuurslot

Een extra versnellingsbakslot en/of stuurslot van bijvoorbeeld Bearlock, zorgen ervoor dat de camper niet van zijn plaats kan worden verreden ook al heeft de camperdief de camper aan de praat gekregen.

camperbeveiliging bearlock

Motorkapslot

Bij sommige merken campers kun je redelijk eenvoudig de motorkap forceren zodat men ook bij bepaalde elektrische onderdelen kan komen. Een motorkapslot (ook Bearlock)kan dit voorkomen.

Alarminstallatie

Een alarminstallatie is geen overbodige luxe en de meeste moderne campers hebben die dan ook wel. Ook de verzekeraars eisen steeds vaker een alarminstallatie met hellingdetectie en volgsysteem.

Ook alarmsystemen vindt je in onze online webshop.

camperbeveiliging alarminstallatie

Wielklem

Eenvoudig maar wel effectief; een wielklem die voorkomt dat de camper weg kan rijden.

GPS-tracker

Wanneer de camper geen alarminstallatie heeft met volgsysteem kan een los ingebouwde gps-tracker uitkomst bieden om de camper te kunnen traceren wanneer deze is gestolen.

Algemene tips

Laat de camper niet te lang onbeheerd op grote parkeerplaatsen van bijvoorbeeld supermarkten staan en overnacht altijd op de speciale camperplaatsen of campings. Deze zijn vaak omheind en ook is er meestal bewaking of cameratoezicht aanwezig. Kijk hiervoor ook op campercontact.nl.
Als je niet op een camperplaats terecht kunt, parkeer dan onder lantaarnpaal zodat de camper niet geheel in het donker staat.

Leg een oude portemonnee en mobiele telefoon in een la zodat de dieven, wanneer ze toch binnen komen, denken een mooie slag te slaan en snel weer vertrekken.

Je kunt dus de camperbeveiliging in orde maken en genoeg doen om inbraak of diefstal te voorkomen of de criminelen het in ieder geval een stuk moeilijker te maken.

Wil je weten hoe jouw camper het best kan worden beveiligd?

Kom dan eens langs bij de camperspecialist van het noorden of neem even contact op met Autoprofi Hoogeveen. Wij hebben de kennis, ervaring en de juiste vakmensen in dienst die jou kunnen helpen voorkomen dat je ongewenst bezoek krijgt in de camper. Zorg dat jouw camperbeveiliging goed is.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Reactie plaatsen