Motorkapslot VW Transporter T5 en T6 | Autoprofi Hoogeveen
Problemen motorkapslot VW Transporter T5 en T6
in Camper
2 min. leestijd

Problemen motorkapslot VW Transporter T5 en T6

Het motorkapslot van de Transporter T5 en T6 is gemakkelijk door een handig, lees crimineel, persoon te openen zonder eerst de handle in de auto over te hoeven halen. Je zal de camper maar klaar hebben staan om de volgende dag op de verdiende vakantie te gaan. Of de bus staat klaar met al jouw gereedschap om de volgende klus aan te gaan.

Dan wil je echt niet ’s morgens naar een lege plek op de parkeerplaats kijken! Het kost zoveel tijd, geld en verdriet! Hoe kun je dit voorkomen?

Motorkapslot-probleem bestaat al even

De VW Transporter is al jaren populair als bedrijfswagen maar ook bij camperliefhebbers kan dit voertuig op een grote aanhang rekenen. Maar het is wel vervelend dat er dan iets niet helemaal goed is bij bepaalde typen (T5 en T6). Het beschreven probleem met motorkapslot bestaat al enige tijd en regelmatig worden eigenaren onaangenaam verrast wanneer blijkt dat een onverlaat de motorkap open heeft weten te krijgen. Er ontbreekt dan een onderdeel of zelfs dat is niet meer te controleren omdat het hele voertuig is verdwenen!

Standaard vergrendeling

De standaard vergrendeling van de motorkap is vrij eenvoudig te openen waardoor men bij de onderdelen kan onder de motorkap. Je kunt namelijk zo de Transporter uit de versnelling halen en deze zo op een aanhanger laden. Het openen van de rest kan dan later in alle rust gebeuren en natuurlijk uit het zicht. Verder zitten er ook andere belangrijke (en dure) onderdelen onder motorkap die het voor criminelen waard zijn enig risico te lopen.

Hoe voorkom je het?

Wil je het geschetste scenario voorkomen, dan zit er niets anders op dan de motorkap te beveiligen met een extra slot. Als een crimineel het voor elkaar krijgt de standaard vergrendeling te saboteren, zal hij/zij toch de motorkap niet open krijgen door het extra, niet te saboteren slot.

motorkapslot vw transporter T5-T6 inbreker

Bearlock

Bearlock is al jaren (sinds 1992) het gegarandeerde merk voor extra beveiliging van voertuigen en onderdelen daarvan. Zo ook voor de motorkap van de VW Transporter T5 en T6.
Het bedrijf heeft hiervoor een extra slot ontwikkeld die onder motorkap wordt gemonteerd. De bediening van het slot bevindt zich in de cabine. Het is voor een autodief onmogelijk nog onder de motorkap te komen.

Een aantal voordelen:

  • Bearlock geeft tot 10 jaar garantie op hun producten.
  • Een Bearlock-product werkt geheel onafhankelijk van het voertuig en kan dus niet uitvallen of iets dergelijks.
  • Een sleutel kan alleen uit worden verwijderd als het slot is vergrendeld, vergelijkbaar met die van een fiets.
  • De sleutels zelf zijn om te klappen waardoor deze niet in de weg kunnen zitten en per ongeluk kunnen worden verbogen.
  • De montage gebeurt altijd op een onopvallende plek die het aanzicht niet schaadt.

Verzekering

Een bijkomend voordeel van een gemonteerde Bearlock motorkapslot, in combinatie met een versnellingsbakvergrendeling, dat verzekeraars geen moeilijke vragen meer stellen. Ze keuren deze vergrendelingen goed.

Bedrijfsauto en camperbeveiliging

Autoprofi/Automat Hoogeveen bouwt deze voor je in en wanneer zekerheid wil, dan laat je ook een versnellingsbak-vergrendeling van Bearlock inbouwen. Wij beveiligen de camper tegen inbraak en diefstal. Neem gerust contact met op met ons wanneer je vragen hebt of jouw VW Transporter (bedrijfswagen of camper) beter wil beveiligen tegen inbraak en diefstal.

Waarom kiezen voor Autoprofi Hoogeveen?

Autoprofi Hoogeveen is de camperspecialist van Noord-Nederland. Autoprofi is een erkend installateur van Bearlock beveiligingssystemen. Onze monteurs hebben de vereiste opleiding gehad en zijn SCM gecertificeerd. Je kunt bij ons terecht voor het onderhoud aan de camper maar ook voor zaken als:

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Reactie plaatsen