Zonnepanelen camper: montage en installatie | Autoprofi Hoogeveen
Zonnepanelen camper

Monteren, berekenen, prijs, montage, aansluiten, accu, afmetingen, capaciteit, gewicht, kantelbare, omvormer, soort zonnepanelen

Zonnepanelen op je camper laten monteren? Bij Autoprofi Hoogeveen zijn wij gespecialiseerd in het onderhoud en de inbouw van camperonderdelen. Wij verzorgen de professionele montage van jouw zonnepanelen.

Kies je voor zonnepanelen dan heeft dit een aantal voordelen:

  • Je kunt vrij kamperen, je bent niet afhankelijk van campings of andere oplaadplekken
  • Je bespaart op je energiekosten
  • Het is milieuvriendelijk

zonnepanelen camper montage

Voor de juiste montage heb je naast de panelen een laadregelaar, een omvormer en de juiste kabels nodig.

Zonnepanelen laden de accu’s van je camper. De laadregelaar reguleert de juiste stroom en spanning. Dit gaat automatisch.

Is de accu vol dan stopt het laden. Daarnaast heb je met de laadregelaar een beveiliging van je accu. Op het moment dat je te veel stroom gebruikt voorkomt de laadregelaar dat de accuspanning te laag wordt.

zonnepanelen camper montage review

Een omvormer zorgt ervoor dat gelijkstroom wordt omgezet in wisselstroom. Je moet je voorstellen dat de accu van je camper altijd op gelijkstroom werkt. Daarentegen werken apparaten zoals je TV, Koelkast en magnetron normaal gesproken op wisselstroom.

De reden dat deze apparaten op wisselstroom werken is dat je voor gelijkspanning doorgaans dikkere kabels nodig bent om het zelfde vermogen te gebruiken. Bijkomend nadeel van gelijkstroom is dat je meer onnodige energie verliest.

Je maximale energieopbrengst hangt af van de optimale opstelling van de zonnepanelen. Je kunt je voorstellen dat dit per camper verschilt. Kom je bij ons in de winkel/werkplaats dan adviseren wij je uitgebreid.

Voor de afmetingen van de zonnepanelen geldt hetzelfde als voor de opstelling. De panelen zijn verkrijgbaar in meerdere maten. Afhankelijk van het type camper kies je voor een bepaald zonnepaneel.

De kosten van de zonnepanelen hangen af van de grootte, de hoeveelheid en de eisen die je stelt. Wij adviseren je uitgebreid over de mogelijkheden, de voordelen en de nadelen van bepaalde panelen.

Automat Hoogeveen heeft ruime ervaring op campergebied opgebouwd in de laatste jaren! Je kunt bij ons terecht voor de professionele montage van zonnepanelen.

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Reactie plaatsen