Remmen camper vervangen: remschijven en remblokken
De remmen van je camper vervangen?
in Camper
2 min. leestijd

De remmen van je camper vervangen?

Vakkundige vervanging van de remmen (remschijven of remblokken) van je camper? Autoprofi Hoogeveen is de camperspecialist in Noord-Nederland.

Problemen met je remmen

Bij problemen met de remmen van je camper dien je direct in actie te komen. Trillingen tijdens het remmen, schurende geluiden, een langere remweg en een wisselende remkracht zijn signalen dat er problemen kunnen zijn met je remblokken of remschijven.

Remblokken en remschijven, de ultieme samenwerking

Remblokken en remschijven zorgen ervoor dat je auto langzamer rijdt op het moment dat je de rem intrapt. Simpel in stappen uitgelegd:

  • Je trapt op de rem
  • In je hoofdremcilinder verplaatst een zuiger
  • Deze zuiger oefent druk uit op de remvloeistof
  • Deze druk zorgt ervoor dat je remblok tegen de remschijf aan drukt
  • Je komt tot stilstand

Versleten remblokken

Elke keer dat je remt met je camper slijt er een minimaal laagje van je remblokken af. Na verloop van tijd bereik je de minimale dikte. Op dit punt vervang je de versleten remblokken.

remmen vervangen van camper

Wanneer zijn de remblokken versleten?

Er bestaat geen eenduidig antwoord op de vraag wanneer je remblokken versleten zijn. Dit hangt namelijk af van het gebruik en de gebruiksomstandigheden.

Rijd je veel in de stad en moet je constant op de rem trappen dan is de levensduur van je remmen korter dan wanneer je veel lange ritten maakt (op de snelweg).

Tijdens de APK Keuring keuren wij je remmen. Dit betekent niet dat je gegarandeerd een vol jaar goede remmen hebt. Wees attent op de signalen die je camper geeft.

remmen vervangen camper Fiat Ducato

Versleten remschijven

Remschijven verslijten niet vlot maar uiteraard zijn ze na verloop van tijd aan vervanging toe.

Kromme remschijven

Een temperatuurwisseling kan de oorzaak zijn van kromme remschijven. Zijn je remschijven krom dan merk je dit aan een wisselende remkracht of trillingen tijdens remmen

Kun je zelf de remonderdelen vervangen?

De handige doe-het-zelver redt zich met de vervanging van de remonderdelen. Twijfel je enigszins laat deze werkzaamheden uitvoeren door een professional.

Het is geen klusje waarbij je je een fout kunt permitteren. Met name het vervangen van de remschijven is een specialistische klus. Wij hebben de ervaring en de expertise om dit deskundig voor je op te lossen.

Remonderdelen vervangen

Ons team vervangt de remschijven en remblokken indien je dit wenst. Wij hebben hier de juiste expertise en materialen voor in huis.

Controle remmen

Wij adviseren campergebruikers de remmen te laten controleren alvorens ze op reis gaan. Het reist prettiger wanneer je weet dat je de camper kunt vertrouwen! Bij eventuele problemen lossen wij dit voor je op.

Autoprofi Hoogeveen, jouw camperspecialist

Autoprofi Hoogeveen is jouw camperspecialist. Wij zijn gespecialiseerd in het onderhoud van campers. Daarnaast verzorgen wij de vakkundig inbouw van jouw camperaccessoires.

  • Onze werkplaats is speciaal ingericht voor campers
  • Ga met een gerust hart weer op weg, wij zorgen dat je remmen op en top functioneren
  • Ons team heeft de specialistische kennis in huis om je te helpen
  • Je mag erop vertrouwen dat wij open communiceren over prijzen en problemen die wij signaleren

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Reactie plaatsen