Wat is het EFOY-systeem en hoe werkt het? | Automat hoogeveen
EFOY-systeem: houd de accu van je camper op peil
Camper
Autoprofi Hoogeveen
Camper
2 min

EFOY-systeem: houd de accu van je camper op peil

2 min

Ga je graag met de camper op pad en zoek je een handige back-up voor je stroomvoorziening? Een EFOY-systeem is een fantastisch systeem voor kampeerders omdat je altijd zeker bent van een volle en opgeladen accu. 

Sta je lange tijd op een plaats zonder stroombron? Een EFOY-systeem houdt de accu van je camper op peil. En dus is je mobiele telefoon altijd opgeladen en gebruik je zonder problemen je koelkast of koffiezetapparaat. Hoe werkt dit systeem en welke voordelen levert het je op? Automat Hoogeveen legt het je uit.

Wat zijn EFOY-brandstofcellen?

Een EFOY-systeem werkt met behulp van EFOY-brandstofcellen. Deze cellen produceren elektriciteit door vloeibare methanol om te zetten in elektrische energie. EFOY-brandstofcellen zijn gebaseerd op de DMFC-technologie (Direct Methanol Fuel Cell), waarbij brandstof en zuurstof uit de lucht worden omgezet in water en elektrische energie. Met deze energie voed je de huisaccu van de camper. 

Waarvoor dienen EFOY-brandstofcellen?

EFOY-brandstofcellen verzekeren je van continue energie, zolang er maar brandstof (methanol) wordt toegevoegd. Brandstofcellen lijken daarin op batterijen, alleen wordt bij batterijen de energie opgeslagen en eenmalig afgegeven aan de gebruiker. 

Met de opgewekte energie door middel van EFOY-brandstofcellen is een camper structureel van voldoende stroom te voorzien. En dus houd je je accu op peil en zit je geen moment zonder stroom. Dat is wel zo prettig wanneer je kampeert in the middle of nowhere. 

Hoe werkt een EFOY-systeem?

Hoe werkt een EFOY-systeem?

EFOY-brandstofcellen wekken energie op door de chemische reactie die ontstaat tussen methanol en zuurstof. Methanol in de tank wordt aangevuld met zuurstof afkomstig uit de lucht. Dit maakt een EFOY-systeem tot de ideale stroomgenerator voor een accu van 12 of 24 volt. Dankzij de geïntegreerde laadregelaar wordt het systeem uitgeschakeld zodra de accu is opgeladen. 

Is het laadniveau van de accu (te) laag, dan wordt de boordaccu automatisch opgeladen dankzij het EFOY-systeem. Heb je een accu van 230 volt? Gebruik een omvormer bij de inzet van een EFOY-systeem. Brandstofcellen zijn te bedienen via een los display, maar tegenwoordig kan dit ook eenvoudig met je smartphone. Dit kan dus zelfs wanneer je niet in je camper aanwezig bent!

Welke voordelen biedt een EFOY-systeem?

Ben je een fervent kampeerder en wil je jezelf op slimme en efficiente wijze van stroom voorzien? Ga voor een handige back-up in de vorm van een EFOY-brandstofcel. 

Wat zijn de voordelen van dit handige systeem?

  • Een EFOY-brandstofcel werkt tot een temperatuur van twintig graden Celsius onder de nul. Een prettige wetenschap wanneer je in het noorden van Europa kampeert waar het in de herfst en winter stevig kan vriezen;
  • Een EFOY-brandstofcel is stil en maakt alleen een licht geluid tijdens het opladen;
  • Dankzij een EFOY-brandstofcel beschik je altijd over stroom. Bovendien ontvang je een seintje wanneer je de tank moet aanvullen met methanol;
  • Een EFOY-brandstofcel is een milieuvriendelijke manier om je tijdens het kamperen van extra stroom te voorzien;
  • Een EFOY-systeem is compact en licht in gewicht zodat er altijd plaats voor is in je camper.

EFOY-systeem integreren? Laat de montage over aan Automat Hoogeveen!

Houd je enorm van kamperen en ga je voor een zorgeloze en comfortabele vakantie in het buitenland? Kies dan voor een EFOY-systeem in je camper en verzeker je van volle accu's. Automat Hoogeveen is leverancier van EFOY-brandstofcellen en verzorgt met plezier de montage hiervan in jouw camper of caravan. 

Laat ook direct je camper door ons onderhouden en stap met een gerust hart je camper in op weg naar de mooiste bestemmingen in Europa. Maak daarom direct een afspraak met een van onze camperspecialisten of kom langs met je camper.


Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33


Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Categorieën