H1 lamp, H4 lamp, H7 lamp: wat is het verschil? | Autoprofi Hoogeveen
H1 lampen, H4 lampen en H7 lampen

Je wilt autolampen voor je auto kopen maar je vraagt je af: wat is het verschil tussen H1 lampen, H4 lampen en H7 lampen. Net zoals bij de lampen die je in huis gebruikt heb je bij auto’s lampen met verschillende fittingen. De meest gangbare soorten lampen zijn de H1, de H4 en de H7. Er zijn meerdere soorten lampen maar in dit artikel benoemen wij enkel de standaarden.

Wat is een H1 autolamp?

De H1 lamp heeft één gloeidraad en wordt gebruikt als standaard koplamp, mistlamp en andere speciale verlichting. Dit is de eerste halogeenlamp die is toegestaan voor het gebruik bij auto’s.

Wat is een H4 autolamp?

De H4 lamp is een lamp met twee gloeidraden. Deze wordt gebruikt voor dim- en grootlicht. Doorgaans is dit de meest populaire lamp op de markt.

Wat is een H7 autolamp?

De H7 lamp is een verbeterde versie van de H4 lamp. Deze geeft tot 30% meer licht en heeft maar 1 gloeidraad. Door de extra helderheid is deze lamp uiterst geschikt als dim- en grootlicht.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Albert Willem Knop
Door

Albert Willem Knop

op 22 May 2023

Misschien is het handig om bij de omschrijvingen een plaatje te zetten, zodat als je de lamp er uit hebt, kunt zien welk type je moet hebben om hem te vervangen.

Reactie plaatsen