Verlichting auto: LED en Halogeen (verkoop + uitleg)
LED ombouwsets ter vervanging van Halogeen.
Kennisbank
Autoprofi Hoogeveen
Kennisbank
2 min

LED ombouwsets ter vervanging van Halogeen.

2 min

Ben je op zoek naar LED Lampen voor je auto ter vervanging van traditionele halogeen lampen? Er is momenteel een heel goed alternatief leverbaar in LED voor de traditionele halogeen lampen. Voor zowel de H7 als de H4 halogeen lampen heeft Autoprofi LED verlichting beschikbaar in verschillende kleuren.

Halogeen verlichting: meest gevoerde verlichting

Tot een aantal jaren geleden werden er vaak halogeen lampen gebruikt voor de verlichting van auto’s. Deze lampen hebben als groot voordeel van ze eenvoudig te installeren zijn ze zijn niet duur. Gemiddeld gezien gaan de lampen pakweg 1000 uur mee.

Voordelen Halogeen lampen

We hebben de voordeel van halogeen verlichting voor je op een rij gezet:

  • de lampen zijn eenvoudig te vervangen
  • de lampen zijn verkrijgbaar in talloze soorten en maten
  • de lampen zijn relatief goedkoop in aanschaf

Nadelen Halogeen Verlichting

Halogeen verlichting heeft ook nadelen. Het gebeurt steeds vaker dat klanten kiezen voor LED Verlichting of Xenon lampen omdat halogeen verlichting:

  • minder efficient is. Probleem is namelijk dat deze lampen warm worden wanneer ze aanstaan. Dit kost simpelweg overbodige energie.
  • gevoelig is voor aanraking van bijvoorbeeld vingers. Vervang je de lamp en raak je de lamp per ongeluk aan dan kan dit de levensduur van de lamp verkorten. Dit komt doordat je het glas van de lamp vet maakt waardoor het glas niet gelijkmatig verwarmd wordt (advies is om de lamp schoon te maken met een doekje en een juist reinigingsmiddel)

Lees ook: H1 lampen, H4 lampen en H7 lampen 

De opmars van LED Verlichting

De huidige ontwikkeling is de opmars van de LED Verlichting. Het grootste voordeel van LED Verlichting is de zuinigheid. Zeker in vergelijking met een standaard halogeen lamp heb je veel langer plezier van een LED Lamp. Een ander voordeel is dat LED Verlichting weinig ruimte inneemt.

Voordelen op een rij:

De voordelen op een rij:

  • zuinige verlichting
  • hogere lichtopbrengst
  • neemt weinig ruimte in

Let op: Led- en Xenonombouwsets hebben geen E-keur en zijn daarom niet toegestaan voor gebruik op de openbare weg!

Ombouw is alleen toegestaan voor off-road gebruik of show doeleinden.

Past LED verlichting in elke auto?

Nee helaas is het niet mogelijk om elke halogeen koplamp te vervangen voor een LED lamp, maar in veel gevallen gaat het heel eenvoudig. Ook is het van belang om het lichtbeeld te controleren na montage van de LED ombouwset. Autoprofi adviseert daarom ook om langs te komen en de lamp te laten monteren en controleren. Dit is ook een belangrijke reden om de LED lampen niet via de Automat webshop aan te bieden.

Het grote voordeel van LED koplampen is de enorm lange levensduur van de lampen. Vervangen van lampjes is niet altijd eenvoudig, dus het is fijn wanneer ze minder vaak vervangen hoeven te worden. Daarnaast geeft de laatste generatie LED dimlichten een heel mooi lichtbeeld en beter zicht. Voor een aantal populaire auto’s die zijn uitgerust met bijzondere koplamp fittingen heeft Autoprofi ook speciale pasvorm LEDsets beschikbaar.

Speciale LED’s voor bepaald autoseries

Zo zijn er bijvoorbeeld specifieke H7 LED ombouwsets voor BMW 3-serie E46, Mercedes SL,  Peugeot 508,  VW Golf 5, Volkswagen Golf 6 en Mercedes Vito en meer. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden van LED ombouwsets voor jouw auto. Natuurlijk heeft Autoprofi ook een uitgebreid assortiment LED vervangingslampen voor stadslicht, kentekenverlichting, dagrijverlichting e.d. uit voorraad leverbaar en in de webshop.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Categorieën