Keyless Entry; auto of camper nog verzekerd? | Autoprofi Hoogeveen
Keyless Entry; auto of camper nog verzekerd?
Camper
Autoprofi Hoogeveen
Camper
3 min

Keyless Entry; auto of camper nog verzekerd?

3 min

Het is zo handig! Je hoeft geen sleutel bij de hand te hebben, nee een keyless entry systeem vraagt alleen de nabijheid van de contactloze autosleutel of iets dergelijks. Die hoef je alleen maar in je zak te hebben en de auto springt van slot als je bij de auto komt. Handig toch?

Jazeker! Heel handig, ook voor autodieven want het systeem is al jaren een probleem voor de verzekeraars. Handige criminelen kunnen namelijk gemakkelijk het signaal opvangen van een keycard en deze doorsturen naar hun eigen systeem vlak bij de auto (relay attack). En zie, de auto springt van slot en weg is de auto. Zelfs als de autosleutel in huis ligt kunnen criminelen het signaal opvangen; leg de sleutel zover mogelijk van de voordeur.

Aanscherpen van de eisen

De keuringsinstantie SCM gaat de eisen aanscherpen om zo de certificaten die ze uitgeven nog echt alles dekken. En als de SCM zoiets doet dan zegt dat genoeg, ook voor de verzekeraars. Het kan zo zijn dat jouw verzekeringsmaatschappij ook andere eisen gaat stellen. Als dit echt zo gaat dan rijden er volgend jaar heel wat onverzekerde auto’s rond voor wat betreft inbraak en diefstal.

Probleem bestaat al jaren

Je hebt vast wel eens gehoord van dit probleem of het op tv gezien hoe de autodieven dit aanpakken. Het is zo eenvoudig om zo een auto te stelen, bijna te gek voor woorden maar wel de realiteit.

Bepaalde fabrikanten hebben al maatregelen genomen om deze systemen al heeft verbeterd maar nog lang niet alle auto’s zijn ervan voorzien.

keyless entryverzekering autodiefstal

Nieuwe en oude auto’s

Nieuwe auto’s die nu van de band rollen zullen waarschijnlijk nog niet allemaal aangepaste systemen hebben die voldoen aan de eisen al zal dat niet lang meer duren. Het zijn natuurlijk vooral de oudere auto’s met dit systeem die nog steeds op de geschetste manier zijn mee te nemen.

Verzekering

Verzekeraars eisen steeds vaker bepaalde certificaten zoals die van de SCM voor zij bepaalde voertuigen willen verzekeren tegen bijvoorbeeld inbraak en diefstal. Nu de SCM hogere eisen gaat stellen zullen de verzekeraars snel volgen.

En nu?

Heb je een auto met een keyless entry systeem, dan is het zaak na te vragen bij jouw verzekeringsmaatschappij welke eisen zij gaan stellen en of er iets voor jou wijzigt.

Het kan best zijn dat jouw verzekering niets doet en de eisen niet gaat aanscherpen maar de kans dat het wel gebeurt is natuurlijk wel groot. Dus altijd navragen.
Vraag de verzekeraar om een certificaat, dan moet je het systeem van jouw auto laten aanpassen.

keyless entry verzekering zeker

Systeem aanpassen, hoe?

Het systeem zelf aanpassen is niet echt mogelijk maar je kunt wel andere maatregelen nemen. Autodiefstal keyless entry, wat kun jezelf doen?

  • Laat je autodealer de keyless entry functie uitschakelen en gebruik de fysieke sleutel voor zover het slot nog eenvoudig is te gebruiken.
  • Installeer een goedgekeurde startonderbreker of startblokkering (oude klasse 1) in je auto.
  • Laat een Bearlock versnellingsbakvergrendeling monteren; dan komen ze in ieder geval niet met de auto weg!

Verder om te voorkomen dat autodieven in de auto kunnen of willen komen:

  • Bewaar je sleutels niet bij de voordeur.
  • Laat geen kostbare spullen zichtbaar in je auto liggen.
  • Open je handschoenenkastje en laat zien dat er niets te halen valt.
  • Je autoverzekering vergelijken voor een goed passende dekking die past bij je auto.

Je hoort wel eens van het metalen kistje waar je de sleutel in moet doen. Dat kan werken maar dan alleen wanneer het kistje of busje helemaal van metaal is en ook echt helemaal afgesloten is. Het signaal komt namelijk nog langs het kleinste kiertje.

Dus belangrijk!

  • Vraag na bij de verzekering in hoeverre jouw auto nog is verzekerd tegen diefstal en inbraak.
  • Gaat jouw verzekeraar de eisen aanscherpen?
  • Neem maatregelen om inbraak en diefstal te voorkomen!

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met ons en vraag naar de mogelijkheden om jouw auto te voorzien van extra beveiliging tegen diefstal.

Waarom kiezen voor Autoprofi Hoogeveen?

Autoprofi Hoogeveen is de camperspecialist van Noord-Nederland. Autoprofi is een erkend installateur van Bearlock beveiligingssystemen. Onze monteurs hebben de vereiste opleiding gehad en zijn SCM gecertificeerd. Je kunt bij ons terecht voor het onderhoud aan de camper maar ook voor zaken als:

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Categorieën