Motor overstemt autoradio | Automat Hoogeveen
Motor overstemt autoradio: hoe kan dit?
in Audio
2 min. leestijd

Motor overstemt autoradio: hoe kan dit?

Moet je ook bijna de boxen opblazen omdat het geluid van de motor de radio overstemt? Zonde van de boxen natuurlijk. Laat Autoprofi Hoogeveen het voor je oplossen.

Het audiosysteem

Het audiosysteem of gewoon gezegd de autoradio met bijbehorende boxen van een auto moet zijn afgestemd op de auto zelf. Met autoradio worden hier natuurlijk ook de complete systemen bedoeld die van alles kunnen afspelen en kunnen worden verbonden met bijvoorbeeld de smartphone. De systemen van tegenwoordig kunnen net zo veel als de installatie thuis en vaak meer.

Afstemmen

Belangrijk is echter dat al die functionaliteit ook te horen is. En dat is niet altijd het geval, vooral bij de kleinere goedkopere auto’s die vooral heel praktisch en zuinig rijden. Het audiosysteem bij dit soort auto’s is vaak van mindere kwaliteit om de kosten lager te houden. Maar je wil toch ook in deze auto kunnen genieten van jouw favoriete muziek? Waarom dan genoegen nemen met:

Motor overstemt autoradio

Vervangende radio

Wanneer je denkt het probleem op te lossen door een andere radio te plaatsen kun je weleens teleurgesteld worden. De radio zelf is misschien wel van goede kwaliteit maar de rest van het systeem moet wel bij de nieuwe radio passen. De boxen zijn namelijk ook vaak van mindere kwaliteit zodat het geluid niet veel beter klinkt dan daarvoor. En grote kans dat de bas slecht blijft wanneer die ook niet goed was.

Zorg voor een complete oplossing

Wanneer je echt het geluid van het hele systeem wil verbeteren moet je dus meer doen. Ja, dat kost waarschijnlijk wel wat meer, maar je krijgt er wel wat voor terug en voorkomt een teleurstelling. Zo’n verbetering van het hele systeem noemen we bij Autoprofi Hoogeveen een Audio upgrade.

Audio Upgrade

Kom je er niet uit (of juist wel), kom in ieder geval bij ons langs voor advies. Wij kunnen je eerlijk informeren over de mogelijkheden. Zo kunnen we je helpen bij een volledige Audio Upgraden waarbij we het hele audiosysteem controleren en kijken wat de beste oplossing is voor jouw probleem.

Kom langs voor advies

Wat er precies moet gebeuren kunnen we alleen beoordelen wanneer je langskomt met jouw auto. Laat ons je adviseren en met mogelijke oplossingen komen. Je bent altijd welkom. Blijf je niet ergeren aan het geluid maar los het probleem op!

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Reactie plaatsen