Lak voor je camper bestellen: herstel schade | Autoprofi Hoogeveen
Lak voor de camper: herstel schade aan de camper
Autolak
Autoprofi Hoogeveen
Autolak
3 min

Lak voor de camper: herstel schade aan de camper

3 min

Lak voor de camper: Beschadigde lak van een camper door steenslag komt vaak voor. Deze beschadigingen worden vaak veroorzaakt door losse steentjes op de weg die weg schieten onder banden van jouw voorligger of een tegemoetkomende auto. Deze steentjes komen met hoge snelheid en veel kracht tegen de lak zodat er schilfertjes lak verdwijnen. Je kunt er niets aan doen dat het gebeurt maar het is wel belangrijk dat je de beschadigingen herstelt om kans op roest te verkleinen.

Je kunt roestvorming eenvoudig voorkomen door de plekjes zo snel mogelijk te behandelen door lak aan te brengen van dezelfde kleur als die van jouw camper of auto. Autoprofi Hoogeveen heeft een eigen webshop met lak voor alle merken auto’s en campers.

Welke kleur heeft jouw camper?

Er zijn vele kleuren want alleen al van de kleur wit bestaan al bijna 500 verschillende tinten. Dus ‘wit is toch wit’, wat veel mensen zeggen, gaat niet op. Om kleurverschil te voorkomen is het belangrijk om exact dezelfde kleur te gebruiken als die op de camper zit. Deze kleur kun je eenvoudig achterhalen omdat elke fabrikant de kleurcode op een sticker zet die ergens in de camper is geplakt en meestal in een van de voorportieren.

De kleur is aangegeven met ‘trim’ of ‘color’ en met deze code kunnen wij met het speciale programma wat wij hebben, de juiste kleur én samenstelling achterhalen. Zo kunnen wij dus zelf de goede kleur voor jouw camper mengen.

Wanneer de sticker ontbreekt kunnen we de kleurcode ook achterhalen aan de hand van het kenteken. Weet je de kleurcode van jouw camper of auto, bestel dan de juiste lak in onze webshop.

lak voor camper steenslag

Hoe werk je lakbeschadigingen bij?

Het is geen kwestie van lak aanbrengen en klaar, want het vereist een goede voorbereiding om te voorkomen dat de aangebrachte lak weer los laat of zich toch roest vormt eronder. Het bijwerken van de lakbeschadigingen gebeurt in vier stappen:

1. Reinigen

De beschadiging moet goed schoon, stofvrij en goed ontvet zijn. Ontvetten doe je met wasbenzine of speciaal ontvettingsmiddel. Het is namelijk belangrijk dat je alle viezigheid en vooral vettige stoffen als poets of wax verwijdert.

2. Gronden

Dit wil zeggen dat je een zogenoemde primer aanbrengt die goed hecht op de ondergrond en ervoor zorgt dat de nieuwe lak zich goed hecht.

3. Lakken

Na het gronden kun je de lak aanbrengen met de lakstift waar de lak in zit. De lakstift in een klein potje met een lakpenseel waar mee je de lak over de grondlaag aanbrengt.

4. Afwerken

De aangebrachte gekleurde lak zul je moeten beschermen met een blanke lak maar ook om de lak een glans te geven. Deze blanke lak is harder dan de gekleurde lak en zit ook in een lakstift.

lak voor camper scannen

Kleur van de camper scannen

Het kan zijn dat er geen kleursticker in de camper zit en de kleur ook niet te achterhalen is via het kenteken. In dat geval kunnen we met onze speciale kleurenscanner de kleur bepalen door drie scans te maken van de lak van de camper. Met deze drie scan kunnen we de juiste kleur achterhalen door deze te vergelijken met alle kleuren van camperfabrikanten.

Het scannen kost maar een minuutje waarna we de juiste kleur kunnen mengen in onze lakmachine en binnen tien minuten heb je de lak met de exacte kleur van jouw camper in handen.

Wat kost het, lak voor de camper?

Natuurlijk betaal je voor deze service maar alleen voor de benodigde materialen.

  • Ontvetter: € 7.50
  • Primerstift: € 10.99
  • Lak op maat: € 17,50
  • Blanke lakstift: € 10.99

Kijk voor de actuele prijzen in de webshop.

Wacht niet te lang!

Laat beschadigingen niet tot roesten overgaan want dan ben je wel wat meer kwijt om het te herstellen. Heb je steenslag op jouw camper kom dan langs met of zonder camper (wanneer je de kleurcode kent) en voor een paar tientjes heb je de beschadigingen weggewerkt.

Waarom kiezen voor Autoprofi Hoogeveen?

Om deze redenen kies je voor Autoprofi Hoogeveen:

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?


Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Categorieën