Maximale kogeldruk van een auto, wat is dat? | Autoprofi Hoogeveen
Wat is de maximale kogeldruk van jouw auto?
1 min. leestijd

Wat is de maximale kogeldruk van jouw auto?

Wat is kogeldruk en waarom is het belangrijk om te weten wat de maximale kogeldruk is van jouw auto of voertuig?

Kogeldruk

Met kogeldruk wordt de druk bedoelt die wordt uitgeoefend op de trekhaak van jouw auto. Die druk kan komen door dat je een caravan, aanhanger, fietsendrager of bagagewagen achter je auto plaatst.

Wanneer wordt kogeldruk relevant?

Wanneer je de weg opgaat is de juiste kogeldruk belangrijk. Hangt er teveel gewicht op de achterkant van de auto dan kunnen er problemen ontstaan. Daarom vermelden autofabrikanten de maximale kogeldruk van jouw auto altijd in het instructieboekje of naast de stekkeraansluiting bij de trekhaak. Het gewicht wat je achter de auto hangt mag nooit boven dit aanbevolen aantal kilo’s uitkomen.

Maximale kogeldruk

De maximale kogeldruk noemen we ook wel de maximale verticale last. Het gaat dus om de maximale druk die verticaal uitgeoefend mag worden.

Stel dat je een fietsendrager achterop de auto wilt plaatsen dan moet je in dit geval het gewicht van de drager + het gewicht van de fietsen optellen. Zoek je een fietsendrager voor elektrische fietsen dan is dit extra belangrijk, e-bikes zijn namelijk zwaarder dan gewone fietsen.

maximale kogeldruk typeplaatje trekhaakKun je het maximale verticale gewicht van jouw auto niet achterhalen dan helpen wij je graag. Binnen een mum van tijd hebben wij de informatie voor je opgezocht.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Reactie plaatsen