Verschil kantelbare en niet-kantelbare fietsendrager | Automat Hoogeveen
Verschil kantelbare en niet-kantelbare fietsendrager
2 min. leestijd

Verschil kantelbare en niet-kantelbare fietsendrager

Met een goede fietsendrager neem je gemakkelijk jouw fiets mee op reis. Voordat je een fietsendrager aanschaft zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Twijfel jij of een kantelbare of niet-kantelbare fietsendrager het best aansluit bij jouw wensen? Lees dan snel verder om meer te weten te komen over de verschillen tussen deze fietsendragers.

Fietsendrager op trekhaak

Met een fietsendrager op de trekhaak vervoer je jouw fiets(en) eenvoudig achterop de auto. Dit type fietsendrager is enkel geschikt voor auto's die zijn uitgerust met een trekhaak. Bij de aanschaf van deze fietsendrager let je op het aantal en het soort fietsen dat je wilt vervoeren.

Wil je bijvoorbeeld een elektrische fiets vervoeren? Dan is het noodzakelijk om voor een stevige drager te kiezen die hier speciaal voor gemaakt is. Het gewicht van de elektrische fiets is namelijk hoger dan die van bijvoorbeeld een racefiets of mountainbike. Let ook op de lichtaansluiting. Deze kan 7-polig, 13-polig of beide zijn. Ten slotte is de fietsendrager op trekhaak verkrijgbaar in kantelbare uitvoering en in niet-kantelbare uitvoering.

Wat is een kantelbare fietsendrager?

De kantelbare fietsendrager maakt het eenvoudig om nog wat uit de achterbak te pakken, ook als je alle fietsen al stevig op de drager hebt gemonteerd. De drager is namelijk naar achteren te kantelen als je bij de kofferbak moet zijn. Dit bespaart je een hoop tijd en ergernis onderweg.

Vaak werkt de kantelbare fietsendrager met een voetpedaal dat je intrapt. Een kantelbare fietsendrager kost wat meer dan de niet-kantelbare versie, maar veel fietsers vinden de praktische voordelen opwegen tegen de kosten.

Wat is een kantelbare fietsendrager?

Wat is een niet-kantelbare fietsendrager?

De niet-kantelbare fietsendrager monteer je net als de kantelbare versie op de trekhaak. Na montage is de achterbak echter niet meer bereikbaar, tenzij je alle fietsen van de drager afhaalt. De meeste moderne fietsendragers zijn voorzien van verlichting en bieden ruimte om je kentekenplaat goed te monteren. Hoeveel fietsen je mee kunt nemen is afhankelijk van het model, van 1 tot 4 fietsen. 

Welk type fietsendrager is aan te raden

De keuze voor een kantelbare of niet-kantelbare fietsendrager hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren en je budget. Net als de reguliere fietsendrager zijn er kantelbare fietsendragers die geschikt zijn voor één of meerdere fietsen. Ook zijn er extra stevige exemplaren voor veilig vervoer van jouw elektrische fiets.

Voordelen en nadelen

Het grote voordeel van een kantelbare fietsendrager is dat de achterbak bereikbaar is. Zeker als je regelmatig op vakantie gaat met de fiets is dit een erg prettige functie.

Stel je voor dat je net weg wilt rijden en op de trekhaak 1, 2 of zelfs meer fietsen bevestigd hebt. De fietsen staan stevig afgespannen en je bent klaar voor vertrek, maar realiseert je dat je nog wat uit de achterbak moet pakken. Het is met een kantelbare fietsendrager niet nodig om alle fietsen weer van de drager af te halen. Hier staat tegenover dat de kantelbare variant prijziger is dan een reguliere fietsendrager.

Kantelbare of niet-kantelbare fietsendrager: conclusie

Kijk als je een fietsendrager nodig hebt niet alleen naar de prijs, maar ga uit van de eisen waaraan de drager moet voldoen. De keuze voor een kantelbare of niet-kantelbare fietsendrager hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren en wensen. Door deze voorkeuren in kaart te brengen, komen daar één of meerdere fietsendragers uit waar je een keus uit kunt maken.

Kom je er zelf niet uit of ben je op zoek naar een deskundig advies? Autoprofi Hoogeveen helpt je graag het juiste model te vinden.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

 

Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Reactie plaatsen