Busbiker: de fietsendrager voor kampeerbus | Autoprofi Hoogeveen
busbiker voor kampeerbus
Winkel
Autoprofi Hoogeveen
Winkel
2 min

Busbiker: de fietsendrager voor uw bus of kampeerbus

2 min

Ben je helemaal klaar met de oude onhandige fietsendrager op jouw kampeerbus of camper-bus. Bekijk de mogelijkheden eens van de Busbiker voor de Fiat Ducato, Citroën Jumper en Peugeot Boxer kampeerbussen.

Busbiker is een begrip bij liefhebbers

De Busbiker is al sinds de eerste modellen in 2007 door zijn eenvoud en praktische toepassing geliefd bij veel mensen. De nieuwe modellen X290 en XM290 voldoen helemaal aan de eisen van deze tijd.

Wat is de Busbiker?

De Busbiker is niets meer en niets minder dan een fietsendrager, maar dan wel een met speciale eigenschappen. De fietsendrager zit namelijk vast aan het chassis van de kampeerbus en niet op de trekhaak, zoals veel fietsendragers. Door deze montage ben je ervan verzekerd dat de drager goed en stevig vastzit. De Busbiker neemt niet veel ruimte in achter de kampeerbus door het slimme ontwerp. Deze fietsendrager meet omlaag geklapt maar 58,5 cm vanaf de bumper en omhoog nog geen 22 cm, terwijl je er tot drie fietsen op kwijt kunt.

Voordelen van Busbiker

De montage is een van de voordelen, al vinden sommige mensen het juist een nadeel, maar die vergeten dat je het draaggedeelte voor de fietsen kunt verwijderen wanneer je de drager langere tijd niet nodig hebt. Het mooie van de Busbiker is dat je de drager in zijn geheel kunt wegdraaien (met fietsen), zodat je altijd bij de achterdeuren kunt. Dat kun je met kantelbare fietsendragers wel vergeten, omdat de deuren dan alsnog tegen de fietsen kunnen komen en je er nog niet goed bij kunt.

De fietsen mogen een gezamenlijk gewicht hebben van 80 kg, wat ruim voldoende is voor twee elektrische fietsen van maximaal 30 kg of drie gewone fietsen. Vooral handig als je geen afneembare accu’s hebt, want die vormen een groot gedeelte van het gewicht van de fiets. Voor een derde fiets is wel een uitbreiding nodig. De fietsendrager zit lager bij de grond dan normaal, waardoor je minder hoog hoeft te tillen.

Koop je een oprijgoot bij de Busbiker, dan hoef je helemaal niet meer te tillen. Je rijdt de zware fiets zo via de goot op de drager en zet deze vast met de praktische snelsluitingen. Het luxe model XM290 heeft een afneembare trekhaak, zodat je de bagagewagen of boot gewoon mee kunt nemen. De trekhaak is belastbaar tot 2.000 kg trekgewicht.

Montage Busbiker

De Busbiker kun je laten monteren door elke garage, maar wil je zekerheid, dan laat je de drager monteren door een erkende montagepartner. Alleen dan weet je zeker dat het goed en vakkundig gebeurt en betaal je pas na montage. Je krijgt garantie op de Busbiker en de montage.

Waarom Autoprofi Hoogeveen?

Heb je een vraag over de Busbiker? Kom gerust langs bij ons in de winkel zodat wij je verder kunnen helpen.

  • Heldere communicatie over tijdsduur en kosten, dit voorkomt onverwachtse kosten.
  • Montage geregeld terwijl je wacht
  • Wij geven vakkundig advies
  • Heb je vragen? Stel ze gerust, wij helpen je graag

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Categorieën