Kentekenplaat beveiligen tegen diefstal | Autoprofi Hoogeveen
Kentekenplaat beveiligen tegen diefstal
Onderhoud auto
Autoprofi Hoogeveen
Onderhoud auto
2 min

Kentekenplaat beveiligen tegen diefstal

2 min

Je staat heel raar te kijken naar jouw auto wanneer er een kentekenplaat mist. Voorkom diefstal van jouw kentekenplaat door deze vakkundig te laten borgen bij Autoprofi Hoogeveen.

20.000 kentekenplaten

Je kunt je het bijna niet voorstellen, maar jaarlijks worden er ongeveer 20.000 kentekenplaten gestolen (bron: ANWB). Echt een onvoorstelbaar aantal. Waarom denk je? Je zou niet de eerste zijn die verbaast staat te kijken wanneer de politie op de stoep staat omdat jouw (gestolen) kentekenplaat is gefotografeerd tijdens benzinediefstal. Of je krijgt een boete van het CJIB op de mat. Iemand heeft zich even lekker uitgeleefd door hard langs een flitspaal te rijden met jouw kentekenplaten op de auto.

Nieuwe kentekenplaat aanschaffen

Wanneer de nummerborden van jouw auto zijn gestolen is het zaak zo snel mogelijk nieuwe aan te schaffen bij een erkende kentekenplaat-fabrikant. De nieuwe kentekenplaat krijgt dan een extra (klein) cijfer wat aangeeft dat de kentekenplaat een duplicaat is. Dit cijfer geeft aan hoe vaak een nummerbord is vervangen. Doe bij diefstal van beide kentekenplaten altijd zo snel mogelijk aangifte bij de politie. Dit kan ook online. Hiermee voorkom je hele onaangenamer verrassingen. Het is misschien raar maar een auto met duplicaat-kentekenplaten brengt bij verkoop vaak minder op dan normaal.

beveiliging kentekenplaat bmw

Vastzetten kentekenplaat

Een kentekenplaat of nummerbord moet altijd goed worden vastgezet. Dit geldt natuurlijk ook voor een kentekenplaat op een aanhanger of caravan. Vaak worden kentekenplaten nog steeds vastgeklikt in een frame (al dan niet met reclame) zonder schroeven of iets dergelijks. Deze vastgeklikte kentekenplaten kunnen lostrillen wanneer ze toch niet echt zijn vastgeklikt. Daarnaast zijn ze natuurlijk heel eenvoudig uit het frame te halen door een crimineel. Een kentekenplaat moet minimaal met schroeven zijn vastgezet om het iets moeilijker te maken. We zeggen iets, want een iemand met een kleine accuboormachine heeft deze binnen de kortst mogelijke tijd eruit gedraaid.

Antidiefstal

Het beste is de nummerborden vast te zetten met antidiefstal-schroeven of bouten en moeren. Om deze bevestigingen los te krijgen heb je speciaal gereedschap nodig. Wij hebben alles in huis om jouw kentekenplaten vakkundig te borgen.

Afspraak maken

Maak snel een afspraak bij ons in Hoogeveen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van criminelen die met jouw kentekenplaten tanken zonder te betalen.

Waarom kiezen voor Autoprofi Hoogeveen?

Om deze redenen kies je voor Autoprofi Hoogeveen:

Vragen?

Twijfel je nog, heb je vragen? Ons team met specialisten staat voor je klaar!

Vervangen onderdelen

Wij kunnen alle onderdelen van auto of camper vervangen

Problemen met je auto

Wij verzorgen de vakkundige oplossing van jouw autoproblemen

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Categorieën