Wil jouw auto niet in eerste of tweede versnelling? | Autoprofi Hoogeveen
Auto wil niet in de eerste of tweede versnelling

Auto wil niet in de eerste of tweede versnelling

De vele kleine onderdelen in de auto zorgen ervoor dat er altijd iets stuk kan gaan. Lang niet altijd merk je dit direct. Maar wanneer de auto niet meer in de eerste of tweede versnelling wil, dan is het echter direct duidelijk dat er een probleem is.

Het vervelende is dat het schakelen naar de eerste of tweede versnelling onmogelijk is wanneer er gereden wordt in de auto. Staat de auto stil, dan kan er vaak nog wel geschakeld worden. Het probleem kan een kapotte koppeling zijn of een kapotte versnellingsbak.

Hoe merk je dat een versnellingsbak of koppeling versleten is?

De kans bestaat dat je tijdens het rijden steeds beter merkt dat het schakelen lastig gaat waarna het probleem zich steeds verder opbouwt. Dit is echter lang niet altijd het geval. Indicatoren dat de versnellingsbak of koppeling vervangen of gerepareerd moet worden, zijn onder andere:

  • Een slippende koppeling;
  • Moeilijker kunnen schakelen;
  • Eerste en/of tweede versnelling zijn bijzonder lastig;
  • Auto trekt trager op dan normaal;
  • Hoog toerental, maar weinig versnelling;
  • Krakende of piepende koppeling.

Wanneer je deze problemen herkent, is het belangrijk dat je direct een afspraak maakt bij een specialist. Die kan de juiste diagnose stellen en direct vertellen wat de mogelijkheden zijn rond het vervangen of repareren van de kapotte onderdelen.
problemen eerste of tweede versnelling 6-bak

Heb je misschien een slippende koppeling?

Bij teveel slijtage ontstaat er vaak een slippende koppeling.

Kun je doorrijden met dit probleem?

Wil de auto tijdens het rijden niet meer in de eerste of tweede versnelling, dan is doorrijden met de auto onmogelijk. Merk je dat het schakelen steeds lastiger gaat en dat de auto traag optrekt? Ook dan is het verstandig om niet verder te rijden.

Het risico bestaat dat de eerste en/of tweede versnelling binnen de kortste keren zal weigeren. Je kunt dan niet meer optrekken tijdens het rijden. Dit houdt in dat je direct een gevaar op de weg bent en dat het bijzonder lastig (al dan niet onmogelijk) is om weer thuis te komen. Grijp daarom op tijd in en wacht niet tot het moment gekomen is dat je helemaal niet meer kunt rijden.

Een afspraak maken voor de reparatie

Wanneer er op tijd een afspraak gemaakt wordt met een specialist, dan kan verdere schade voorkomen worden. Doorgaans is het zo dat hoe eerder de afspraak voor reparatie gemaakt wordt, hoe goedkoper de reparatie uit zal vallen. Rijd in geen enkel geval door met een auto die een versleten versnellingsbak of koppeling heeft.

Het risico bestaat dat je stil komt te staan in een file en niet meer op kunt trekken of niet meer thuis kunt komen vanuit het werk. In alle gevallen zijn die kosten aanzienlijk hoger dan het tijdig laten repareren van de auto. Maak daarom vandaag nog een afspraak bij ons zodat er een correcte diagnose gesteld kan worden en er een plan van aanpakgemaakt kan worden.

Waarom kiezen voor Autoprofi Hoogeveen?

Om deze redenen kies je voor Autoprofi Hoogeveen:

Vragen?

Twijfel je nog, heb je vragen? Ons team met specialisten staat voor je klaar!

Vervangen onderdelen

Wij kunnen alle onderdelen van auto of camper vervangen

Problemen met je auto

Wij verzorgen de vakkundige oplossing van jouw autoproblemen

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Reactie plaatsen