Vloeistoffen voor de auto | Autoprofi Hoogeveen
vloeistoffen voor auto
Winkel
Autoprofi Hoogeveen
Winkel
3 min

Vloeistoffen voor de auto kopen

3 min

Een auto gebruikt verschillende soorten vloeistoffen die je regelmatig moet controleren, bijvullen of verversen. Dan moet je deze wel hebben of anders moet de deze vloeistoffen voor jouw auto kopen bij een speciaalzaak als Autoprofi Hoogeveen.

Welke vloeistoffen gebruikt een auto?

Een auto heeft meerdere vloeistoffen nodig en niet alleen om te kunnen rijden, maar ook om de veiligheid te waarborgen van jou en je medeweggebruikers.

Motorolie

Verreweg de bekendste vloeistof van een auto is de motorolie en zonder voldoende van deze olie in de motor kun je grote problemen verwachten. Motorolie moet alle bewegende onderdelen van een motor smeren en koelen. Het niveau van de motorolie kun je eenvoudig zelf controleren en is iets wat je regelmatig moet doen. Dat geldt zeker voor de moderne motoren, die steeds lichter en kleiner worden. Hierbij is een controle om de 5000 km geen uitzondering. Zorg daarom dat je altijd de juiste motorolie in huis hebt, of nog beter, bij je hebt in de auto.

Er zijn meerdere soorten motorolie en het is belangrijk dat je de juiste olie gebruikt, want mengen van verschillende soorten olie kan tot problemen leiden. Welke olie je nodig hebt staat in het instructieboekje van jouw auto. Ben je die kwijt, dan kunt je gewoon even langs komen bij Autoprofi Hoogeveen en we helpen je verder.

vloeistoffen auto ruitenwisservloeistof

Ruitenwisservloeistof

Na de motorolie komt de ruitenwisservloeistof die altijd op schijnt te zijn wanneer je het nodig hebt. Niets is vervelender dan het schoon willen maken van de voorruit onder het rijden en dat het alleen maar erger wordt, omdat je vergeten bent de ruitenwisservloeistof bij te vullen. Controleer dit daarom regelmatig en vul het bij.

Voor nood kun je het reservoir vullen met gewoon water, maar beter is het gebruiken van speciale vloeistof. Deze speciale vloeistoffen zullen in de winter minder snel bevriezen en in de zomer niet zo snel verdampen.

Bij Autoprofi Hoogeveen heb je voldoende keuze uit soorten en merken.

Koelvloeistof

Koelvloeistof is ook iets wat je eigenlijk altijd bij je moet hebben, vooral tijdens de lange rit naar de vakantiebestemming. Je bent niet de eerste die langs de weg komt te staan met een oververhitte motor, omdat het koelvloeistofniveau te laag is geworden. Controleer deze altijd voordat je op vakantie gaat. Gaat het toch mis, wacht dan met het bijvullen totdat de auto is afgekoeld. Je lost misschien de oorzaak van het lage niveau niet op, maar je kunt tenminste een veilige plaats bereiken.

Zorg dat je de juiste koelvloeistof koopt, omdat tegenwoordig niet elke koelvloeistof voor elke motor geschikt is. Kijk in het instructieboekje of vraag het na bij Autoprofi Hoogeveen.

vloeistoffen auto remolie

Remolie

Je zult waarschijnlijk zelf niet zo vaak remolie hoeven bijvullen, maar het kan gebeuren dat je het toch nodig hebt. Remolie is een zeer speciale vloeistof en ook hier geldt dat je de juiste olie moet gebruiken. Het niveau van het reservoir kun je eenvoudig zelf controleren.

Versnellingsbakolie

Nog iets wat je zelf niet zult bijvullen, maar ook niet kunt controleren, simpel om het feit dat deze speciale olie alleen in versnellingsbak zit. Het niveau wordt echter wel gecontroleerd door de meeste moderne auto’s en heb je een probleem, dan zul je naar de garage moeten.

Wil je zelf de versnellingsbakolie verversen, dan kun je de juiste olie (belangrijk!) kopen bij Autoprofi Hoogeveen.

Airco vloeistof

Dit is de andere vloeistof in de auto die je niet zelf kunt, maar ook niet mag vervangen. Een airco van een auto mag alleen door een garage of speciaal bedrijf worden onderhouden. Laat je airco dus bijvullen bij een specialist.

AdBlue

Diesels vanaf 2014 met het SCR-systeem gebruiken deze vloeistof om schadelijke stoffen in de uitlaatgassen om te zetten naar minder schadelijke. Je kunt het niveau zelf niet controleren, maar dat wordt voor je gedaan door de auto zelf. Het bijvullen is niet altijd even gemakkelijk en soms moet je het laten doen door een garage.

Demiwater

Demiwater is gedemineraliseerd water wat in niet-onderhoudsvrije accu’s wordt gebruikt. De platen in deze accu’s moeten altijd voldoende onder water staan voor een goede werking. Je kunt het zelf bijvullen, maar je kunt het beter laten doen door een garage.

Genoeg vloeistoffen

Je ziet het, een auto heeft meer vloeistoffen nodig dan je in eerste instantie zou denken. Controleer regelmatig de belangrijkste vloeistofniveaus en vul deze op tijd bij. Moet je vaak een bepaalde vloeistof bijvullen zonder dat je daar een reden voor kunt bedenken, laat het dan controleren bij Autoprofi Hoogeveen waar je ook alle vloeistoffen voor de auto kunt kopen.

Waarom Autoprofi Hoogeveen?

In onze winkel vind je een assortiment van alle vloeistoffen die je nodig hebt voor jouw auto. Kom gerust langs bij ons in de winkel zodat wij je verder kunnen helpen.

  • Heldere communicatie over tijdsduur en kosten, dit voorkomt onverwachtse kosten.
  • Montage geregeld terwijl je wacht
  • Wij geven vakkundig advies
  • Heb je vragen? Stel ze gerust, wij helpen je graag

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Categorieën