Zonneschermen voor auto | Autoprofi Hoogeveen
zonnescherm kopen auto
Winkel
Autoprofi Hoogeveen
Winkel
2 min

Zonneschermen kopen

2 min

Ga je binnenkort op vakantie naar het zonnige zuiden, omdat het weer mag? Houd dan rekening met de kleintjes op de achterbank die in de volle zon zitten! Koop op tijd een zonnescherm bij Autoprofi Hoogeveen en niet pas langs de snelweg in Frankrijk. Je betaalt daar het dubbele of zelfs nog meer.

Waarom een zonnescherm?

Kinderen kunnen veel hebben, maar lange tijd in de warme zon is niet goed en ze kunnen makkelijk uitdrogen zonder dat u er erg in hebt. Dat geldt natuurlijk ook voor huisdieren die u meeneemt. Zij kunnen nog minder aangeven dat ze het warm hebben. Waarschuwing: Laat nooit een huisdier, maar ook geen kind alleen achter in de auto, ook niet voor een paar minuten. De temperatuur in de auto kan heel snel oplopen tot boven de 45 graden Celsius.

zonnescherm kopen auto hond

Een zonnescherm beschermt niet alleen de passagiers tegen het zonlicht, maar ook het interieur zelf. De kwaliteit van het interieur van de auto is tegenwoordig veel beter dan vroeger, maar toch kan het vaak niet goed tegen lange blootstelling aan het volle zonlicht. Wanneer de auto lange tijd stilstaat op het vakantieadres helpen de zonneschermen mee het interieur te beschermen. Heeft jouw auto geen getinte ramen, dan geeft een zonnescherm zekerheid, maar ook een beetje meer privacy onderweg.

Wat is een goed zonnescherm voor in de auto?

Natuurlijk moet een zonnescherm het felle licht tegenhouden, maar belangrijker is dat het de warmte tegenhoudt. Veel auto’s hebben al glas wat de uv-straling filtert, maar dat is vaak niet voldoende. Daarom is een extra scherm een goed idee.

Soorten zonneschermen

Er zijn verschillende soorten zonneschermen te koop, waarvan de opvouwbare met zuignappen de bekendste is. Deze kun je eenvoudig vastmaken op de juiste plek door de zuignappen iets te bevochtigen en op het raam te drukken. Een nadeel van deze schermen is het losraken van de zuignappen, wat meestal het gevolg is van vuil op de ramen. Maak daarom de ramen goed schoon voordat je de zuignappen erop drukt. Deze zonneschermen zijn er met een of meerdere zuignappen.

Voor de achterruit van een auto zijn grotere zonneschermen te koop die beter beschermen dan twee kleine schermen. Een speciale variant op deze zonneschermen is de zogenoemde zonnescherm-sok. Deze handige zonneschermen trek je als een sok over de raamstijlen van de geopende deur. Het grote voordeel is dat je het raam gewoon kunt openen, maar geen last hebt van insecten en minder last van rijwind.

zonnescherm kopen sok

Mooie prints voor de kinderen

Autoprofi heeft mooie zonneschermen met prints van allerlei Disney® figuren. Bekijk ze allemaal op Automat.nl.

Andere zonweringen voor de auto

Naast de losse zonneschermen kun je ook rolgordijnen krijgen die je eenvoudig open en dicht kunt doen. Het voordeel is dat je het raam gewoon open kunt doen wanneer het gordijn is opgerold. De rolgordijnen zitten meestal met zuignappen vast op het raam. Een meer permanente oplossing is raam- of ruitfolie, wat je op het raam ‘plakt’. Je lijmt het niet daadwerkelijk, maar door eerste de ramen goed schoon te maken plakt het gladde folie vanzelf vast op het gladde oppervlak van de ruit. Je hebt keuze uit verschillende sterktes van lichtdoorlatendheid; tot wel 60 procent. Bekijk deze oplossingen op Automat.nl.

Waarom Autoprofi Hoogeveen?

In onze winkel vind je een assortiment zonneschermen voor jouw auto of camper. Kom gerust langs bij ons in de winkel zodat wij je verder kunnen helpen.

  • Heldere communicatie over tijdsduur en kosten, dit voorkomt onverwachtse kosten.
  • Montage geregeld terwijl je wacht
  • Wij geven vakkundig advies
  • Heb je vragen? Stel ze gerust, wij helpen je graag

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Categorieën