Stuurhoes kopen voor auto | Autoprofi Hoogeveen
stuurhoes kopen auto
Winkel
Autoprofi Hoogeveen
Winkel
2 min

Stuurhoes kopen voor auto

2 min

Ben je helemaal klaar met het koude stuur in de winter of dat je je handen brandt aan het hete stuur in de zomer? Plaats dan een stuurhoes om het stuurwiel en je bent af van deze problemen. Ga naar Autoprofi Hoogeveen om een stuurhoes te kopen.

Waarom zou je een stuurhoes willen?

Afgezien van de redenen in de inleiding (koud en warm), is een stuurhoes eigenlijk noodzakelijk wanneer jouw stuur glad is geworden. Het oppervlak van een stuur slijt na verloop van tijd steeds meer waardoor de grip minder wordt, terwijl dat juist heel belangrijk is. Je moet altijd voldoende grip houden op het stuur om ongelukken te voorkomen. Daarnaast raakt het stuurwiel ook wel eens beschadigd en lijkt een rafelig stuur niet echt netjes. Een mooie stuurhoes verbergt dit en het kan je zelfs wat extra opbrengen bij verkoop van de auto. Heeft jouw auto aan de buitenkant een sportieve uitstraling, dan wil je dit ook aan de binnenkant en staat een mooi leren stuurhoes in twee kleuren lekker stoer.

Belangrijk voor stuurhoes kopen

Wanneer je een stuurhoes kopen gaat meet dan vooraf het stuurwiel op, zodat je met de juiste maat weer naar huis gaat. Het is belangrijk dat je de diameter van het stuur opmeet. Voor de zekerheid meet je deze in het midden van het stuur van links naar rechts en van boven naar beneden. Bij een rond stuur zouden deze maten gelijk moeten zijn. Wil je de omvang oftewel de omtrek meten, dan leg je een meetlint langs de hele buitenkant van het stuurwiel. De meeste stuurhoezen zijn bedoeld voor de standaard maat voor sturen (diameter 37 – 38 cm).

stuurhoes kopen auto omleggen

Soorten stuurhoezen

Stuurhoezen kun je verdelen in twee groepen:

Wijze van vastzetten

Er zijn hoezen die je met enige kracht over het stuurwiel moet trekken en daardoor strak komen te zitten. Dit zijn de zogenoemde universele hoezen die om de meeste sturen passen (denk wel aan de juiste maat). Daarnaast zijn er hoezen die je strak om het stuurwiel vast zet met een vetersluiting.

Materiaal

De meeste hoezen zijn gemaakt van kunststof vezels in verschillende samenstelling en soms met speciale inzetstukken voor de handen. Luxe stuurhoezen zijn van zacht leer of bijna niet van echt te onderscheiden namaakleer. Deze hebben meestal een vetersluiting en zijn goed schoon te houden. Daarnaast kun je ook stuurhoezen kopen van schapenvacht of iets dergelijks. Die voelen natuurlijk heerlijk zacht aan, maar of het iets is voor jou? Het is belangrijk dat je vooraf het materiaal kunt voelen, zodat je zeker weet dat het materiaal goed voelt in jouw handen

Kijk op Automat.nl voor alle stuurhoezen van Carpoint®. Zit jouw stuurhoes er niet bij, vraag dan bij ons in de winkel of kom sowieso langs bij ons wanneer je een stuurhoes wilt kopen. Dan kunnen we je direct helpen bij de keuze van de juiste passende stuurhoes.

Veiligheid stuurhoes

Een mooi stuurhoes lijkt misschien stoer, maar wees er zeker van dat de stuurhoes goed strak zit. Een stuurhoes mag absoluut niet te verschuiven zijn op het stuur. Een loszittende stuurhoes vergroot de kans op een ongeluk!

Waarom Autoprofi Hoogeveen?

In onze winkel vind je een assortiment stuurhoezen voor jouw auto of camper. Kom gerust langs bij ons in de winkel zodat wij je verder kunnen helpen.

  • Heldere communicatie over tijdsduur en kosten, dit voorkomt onverwachtse kosten.
  • Montage geregeld terwijl je wacht
  • Wij geven vakkundig advies
  • Heb je vragen? Stel ze gerust, wij helpen je graag

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Categorieën