Zomerbanden kopen in Hoogeveen - Autoprofi Hoogeveen
Zomerbanden kopen in Hoogeveen

Ben je op zoek naar een goede set zomerbanden? Bij Autoprofi Hoogeveen vind je de juiste zomerband voor jouw auto. Wij leveren alle merken zomerbanden en in elke maat. Natuurlijk kun je ook bij ons terecht voor het wisselen van de sets.

Goede banden zijn belangrijk

De banden onder jouw auto vormen het contact met de weg en daarmee bepalen ze voor een heel groot deel de wegligging. Goede banden zijn essentieel voor de veiligheid van jou, jouw gezin en de medeweggebruikers. Een goede band heeft voldoende profiel (min. 2,5 mm), is onbeschadigd en heeft verder geen vervormingen. Het is niet voor niets een onderdeel van de apk.

profiel zomerbanen kopen in Hoogeveen

De uiterste profieldiepte is 1,6 mm, maar rij je met deze banden rond, dan ben je eigenlijk al een gevaar op de weg. Vandaar dat bij 2 mm het advies is om de beide voor- of achterbanden te vervangen. Naast de profieldiepte is het van belang dat de band voldoende grip houdt tijdens alle weersomstandigheden. Hierbij speelt de rubbersamenstelling en vorm van het profiel een grote rol.

Waarom zomerbanden monteren?

Het rubber van een autoband moet een bepaalde hardheid bezitten waardoor deze een goede grip behoudt. Goede zomerbanden kunnen goed tegen hoge temperaturen en zullen minder snel te zacht worden, waardoor ze niet te snel slijten. Dat geldt wel voor winterbanden die te zacht worden bij hoge temperaturen en zeer snel zullen slijten. Daarom is het raadzaam om op tijd te wisselen van winterbanden naar zomerbanden. Winterbanden zijn dan ook bedoelt voor temperaturen onder de 7 ° C.

Voordelen zomerbanden op een rij

Zomerbanden kennen de volgende voordelen:

 • Geschikt voor alle weersomstandigheden bij temperaturen boven 7 °C
 • Meer grip
 • Kortere remweg
 • Minder kans op aquaplanning
 • Brandstof besparend, mits op juiste druk
 • Slijt minder snel dan een vierseizoenenband of winterband


Nadelen van een zomerband

Een echt nadeel van een zomerband is de mindere grip in de koude wintermaanden en besneeuwde wegen. Het rubber van een zomerband kan te hard worden bij lage temperaturen en dat vermindert de grip op de weg. Daarnaast heeft een zomerband een profiel wat minder grip heeft op een besneeuwd wegdek. Het mist namelijk de speciale ‘lamellen’ in het profiel die zich kunnen vastbijten in de sneeuwlaag.

TPMS-band-Autoprofi-Hoogeveen

3-Peak Mountain Snowflake (TPMS-symbool)

Iets waar je ook rekening mee moet houden is de verplichting om winterbanden te monteren die in sommige landen geldt tijdens de wintermaanden of bij lage temperaturen. Dat geldt dus ook wanneer je even de grens overwipt naar een kerstmarkt in Duitsland. Wanneer je betrokken raakt bij een ongeluk en je hebt niet de juiste banden onder de auto, loop je kans dat de verzekering moeilijk kan gaan doen. Een band moet in sommige landen voorzien zijn van het TPMS-symbool: geschikt voor winterse omstandigheden.

Ga naar winterbanden kopen voor meer informatie.

Zomerbanden en velgen

Ongeacht of je nu alleen zomerbanden koopt of ook een set winterbanden wilt aanschaffen, misschien wil je ook wel een mooie set lichtmetalen velgen. In onze velgenshop vind je alle soorten en maten lichtmetalen en stalen velgen waarbij je direct kunt zien hoe deze onder jouw auto staan.

Ga naar de velgenshop voor stalen of lichtmetalen velgen.

velgen zomerbanden kopen Hoogeveen

Waarom Autoprofi Hoogeveen?

Wij kunnen elke soort en maat zomerband leveren en snel vakkundig monteren. Wij verzorgen:

 • Opslag van winterbanden.
 • Heldere communicatie over tijdsduur en kosten, dit voorkomt onverwachtse kosten.
 • Montage geregeld terwijl je wacht
 • Wij geven vakkundig advies
 • Heb je vragen? Stel ze gerust, wij helpen je graag

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Reactie plaatsen