Zijwindscherm kopen voor auto | Autoprofi Hoogeveen
zijwindscherm auto kopen
Winkel
Autoprofi Hoogeveen
Winkel
2 min

Zijwindscherm kopen voor auto

2 min

Rijd je graag met het raam een stukje open, dan weet je ook dat je vaak last hebt van de rijwind en het lawaai. Vooral als de wind net even verkeerd staat kan het erg veel lawaai geven en draai je het raam maar weer dicht. Goed dat je bij Autoprofi Hoogeveen terecht kunt om een zijwindscherm te kopen.

Een zijwindscherm: frisse lucht zonder ergernis

Een zijwindscherm is een kunststoffen opzetstuk wat je aan de raamstijlen van de autodeur bevestigt. Het steekt enkele centimeters uit en is ongeveer tien centimeter hoog. Je kunt het raam gewoon open en dicht doen zonder dat het zijwindscherm beweegt of jij er zelf last van hebt. Het grote voordeel is het dat een zijwindscherm voorkomt dat de lucht rechtstreeks langs de raamstijlen en het geopende raam de auto binnenkomt. De lucht komt geremd de auto in en niet als een orkaan met het bijbehorende lawaai. Ideaal wanneer je altijd frisse lucht in de auto wilt. In de koude maanden van het jaar komt er natuurlijk koude lucht binnen, maar omdat het niet naar binnen waait, heb je daar veel minder last van. De verwarming van jouw auto kan de binnenkomende lucht gemakkelijk mee verwarmen.

Regen en zijwindscherm

Met een open raam in de regen rijden doe je niet zo snel, want grote kans dat de regen de auto binnenkomt. Met een zijwindscherm heb je daar minder of helemaal geen last van, zolang je het raam niet te ver opendoet, dat wil zeggen tot onder het zijwindscherm.

Kleuren zijwindscherm auto

Zijwindschermen kun je krijgen in verschillende kleuren kunststof en lichtdoorlatendheid. Bijvoorbeeld glashelder, rook-grijs of zwart.

Bekijk alle zijwindschermen op Automat.nl.

zijwindscherm auto kopen voor

Vocht in de auto

Een ander groot voordeel in de koudere maanden is het snel kunnen ontwasemen van de ramen. Je kent het waarschijnlijk wel, dat je in de winter met open ramen weg rijdt om het vocht in de auto zo snel mogelijk af te voeren. Daardoor kun je het echter wel heel koud krijgen tijdens de eerste kilometers, omdat de verwarming nog niet op temperatuur is. Met een zijwindscherm heb je daar veel minder last van.

Airco en zijwindschermen

Een airco is tegenwoordig al lang geen luxe meer, omdat het steeds vaker standaard is ingebouwd. Een nadeel van een airco is echter dat deze goed werkt zolang de er geen ‘valse lucht’ wordt aangezogen. Hiermee bedoelen we dat er geen ramen open mogen staan, omdat er dan te veel warme lucht van buiten komt die de werking van de airco tegengaat. Maar wil je toch minder met de airco rijden, omdat jij of een passagier er niet tegen kunt of omdat je brandstof wilt besparen, dan doe je een raam open. Dan is het goed te weten dat je geen last van de tocht en het lawaai hoeft te hebben, omdat je een zijwindscherm kunt kopen.

Voor en achter

Je kunt niet alleen een zijwindscherm kopen voor beide voorportieren, maar ook voor de achterportieren zijn voor (bijna) elk merk en type auto zijwindschermen te koop. Heel handig voor de passagiers achterin, maar je kunt er zelf als bestuurder ook veel voordeel van hebben wanneer je de achterramen kunt bedienen. Veel mensen doen namelijk de achterramen open in plaats van de voorramen, omdat ze dan minder last hebben van het lawaai. Heb je zijwindschermen op de achterportieren, dan heb je er helemaal geen last meer van, terwijl je wel voldoende frisse lucht binnenhaalt.

Waarom Autoprofi Hoogeveen?

In onze winkel vind je een assortiment zijwindschermen voor jouw auto of camper. Kom gerust langs bij ons in de winkel zodat wij je verder kunnen helpen.

  • Heldere communicatie over tijdsduur en kosten, dit voorkomt onverwachtse kosten.
  • Montage geregeld terwijl je wacht
  • Wij geven vakkundig advies
  • Heb je vragen? Stel ze gerust, wij helpen je graag

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Categorieën