Je camper waterpas neerzetten: waarom is dit belangrijk?
Je camper waterpas neerzetten: waarom is dit belangrijk en hoe doe je dit?
in Camper
2 min. leestijd

Je camper waterpas neerzetten: waarom is dit belangrijk en hoe doe je dit?

Je hebt genoten van een lange maar mooie rit en je hebt een prachtig plekje gevonden om je camper te parkeren voor de nacht. Nu is het zaak om de camper waterpas te zetten. Dat kan nog soms nog weleens tegenvallen op een ongelijke ondergrond. Als je een ervaren camperrijder bent, weet je waarschijnlijk wel uit ervaring waarom het waterpas zetten van de camper zo belangrijk is. Misschien heb je het zelfs een keer overgeslagen, met flinke spijt de volgende dag.

Ga je voor het eerst op pad met de camper? Wees dan goed voorbereid en vergeet deze stap niet! Waarom is het waterpas zetten van de camper belangrijk en hoe doe je dit? In dit blog lees je er meer over!

Waarom is het belangrijk om een camper waterpas te plaatsen?

Het waterpas plaatsen van een camper is belangrijk om twee hoofdredenen:

  • Comfort van de gebruikers;
  • Werking van apparatuur in de camper.

Als een camper niet waterpas staat, dan zul je dit merken als je in de camper zit of ligt. Het is makkelijk om te denken dat je die paar centimeter verschil tussen de ene kant van de camper en de andere kant niet gaat merken, maar dat doe je wel.

Wacht maar tot de volgende dag wakker wordt met pijn in je nek of schouders! Als je scheef ligt of zit ga je automatisch met het lichaam compenseren. Ongemerkt span je bepaalde spieren aan om te zorgen dat je zelf recht blijft zitten of liggen. Stel je maar eens voor dat er onder een van de stoelpoten waarop je zit een tijdschrift van een centimeter ligt. Dat merk je na enige tijd, dus ook als je camper niet waterpas staat.

Een andere belangrijke reden om de camper waterpas te plaatsen is vanwege het interieur van de auto. Losse items in de kastjes kunnen gaan schuiven, daarnaast kan bepaalde apparatuur niet goed meer werken. Een voorbeeld daarvan is de koelkast, thuis plaats je die ook waterpas voor een goede werking. Dat moet ook in de camper gedaan worden.

Hoe zet je een camper waterpas?

De meeste mensen maken gebruik van bepaalde hulpmiddelen om de camper waterpas te zetten. Een goed voorbeeld van zo’n hulpmiddel zijn oprijblokken. Dit zijn schuine blokken van kunststof waar je met de banden op kunt rijden om te zorgen dat de camper waterpas staat. Een nadeel van deze blokken is dat het nog best even oefenen is om de camper goed te kunnen plaatsen. Je bent vaak een tijd bezig om te zoeken naar de juiste plaatsing van de blokken.

Daarnaast zorgen ze er door hun standaardmaat niet altijd voor dat de camper geheel waterpas staat. Een ander hulpmiddel is een bandenkussen. Deze plaats je onder de banden en blaas je met een voetpomp op tot de camper waterpas staat. Het beste, handigste en meest accurate systeem om een camper waterpas te plaatsen in een hydraulisch levelsysteem.

Een hydraulisch levelsysteem voor de camper

Een hydraulisch levelsysteem is een volautomatisch systeem waarmee je in een paar minuten je camper waterpas zet. Geen gedoe meer met zoeken naar een zo recht mogelijk stukje grond, blokken plaatsen en erop rijden, waterpas plaatsen en opnieuw zoeken omdat de camper niet recht staat. Een druk op de knop is voldoende om het systeem in werking te zetten. Je hoeft verder helemaal niets te doen.

Vier uitschuifbare poten komen onder de camper vandaan die zich automatisch plaatsen op de ondergrond. Het systeem zal de poten automatisch stellen zodat de camper geheel waterpas staat. Wil je het systeem handmatig stellen omdat je een zijde van de camper iets hoger wilt plaatsen? Dit kan gewoon door op de afstandsbediening het knopje handmatig te gebruiken. Het levelsysteem is ook heel handig voor het verwisselen van de banden.


Heb je vragen?

Heb je interesse in een levelsysteem of ander extra onderdeel? Maak dan een afspraak via de website. Je kunt ons natuurlijk ook bellen!

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33


Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Reactie plaatsen