Een levelsysteem camper laten plaatsen: wat zijn de voordelen?
Levelsysteem camper laten plaatsen
Camper
Autoprofi Hoogeveen
Camper
2 min

Levelsysteem camper laten plaatsen - Je camper altijd waterpas

2 min

Als je op reis gaat met je camper dan zoek je het liefst de mooiste plekjes uit om de camper neer te zetten. In sommige landen mag je de camper midden in de natuur plaatsen, zoals in Scandinavië. Dat is optimaal genieten van je vrijheid, maar het nadeel is dat dit soort plekjes meestal geen gelijkmatige grond hebben.

Ook op campings is de ondergrond soms niet gelijk. Hierdoor komt de camper vaak niet waterpas te staan, dit is echter wel belangrijk. Je kunt dit heel eenvoudig oplossen door een levelsysteem op de camper te plaatsen. Je camper staat dan altijd waterpas!

Waarom moet een camper waterpas staan?

Er zijn een aantal redenen waarom een camper waterpas moet staan. Een belangrijke reden is dat een ongelijk geplaatste camper voor lichamelijk ongemak zorgt, zoals pijn in de rug, nek of schouder. Daarnaast kan een scheef staande camper er ook voor zorgen dat er spullen omvallen in de camper.

Ook zou bepaalde apparatuur niet goed kunnen functioneren door het scheef staan, zoals de koelkast. De laatste reden om een camper waterpas te zetten is vanwege de afvoer van water. Water dat blijft staan in het systeem zal op den duur vervuilen en gaan stinken.

Wat is een levelsysteem?

Een levelsysteem voor een camper zet een camper automatisch waterpas. Het systeem werkt door middel van een elektrische pomp voorzien van een regelunit. Deze wordt tussen de chassisbalken van de camper geplaatst. Vanuit deze regelunit wordt hydrauliek-olie naar vier cilinders gepompt die op elke hoek van de camper zitten. Vanuit elke cilinder zakt hierdoor een steunpoot die de camper dusdanig plaatst dat het geheel waterpas staat.

Voor campers bestaan speciaal ontwikkelde levelsystemen. Deze werken geheel automatisch en zijn onderhoudsvrij. Het uitlijnen van de camper werkt simpel, snel en geheel automatisch. Door intelligente elektronica wordt het gewicht van de camper verdeeld over alle vier de steunen. Hierdoor kan er geen schade ontstaan door torsiekrachten. Er bestaan levelsystemen voor campers van verschillende grootte. Een gemiddelde camper heeft voldoende aan een systeem dat twee ton kan dragen.

De voordelen van een levelsysteem voor een camper

De voordelen van een levelsysteem voor een camper

Een levelsysteem voor een camper heeft enkele aantrekkelijke voordelen, zoals:

  • Je camper staat gegarandeerd waterpas. Dit zorgt ervoor dat je geen lichamelijke ongemakken krijgt door scheef te zitten en liggen. Ook de apparatuur in de camper werkt er beter door;
  • Het systeem werkt automatisch en snel. Met een druk op de knop wordt je camper rechtgezet;
  • Je kunt het systeem ook handmatig bedienen, bijvoorbeeld als je met je hoofd iets hoger wilt liggen in bed;
  • Geen gedoe meer met oprijblokken;
  • De camper staat zo vast als een huis. Je zult geen last hebben van beweging door de wind. Ook voel je geen beweging als je in bed ligt en de ander loopt door de camper of stapt naar buiten;
  • Kan op elke camper geplaatst worden.

Levelsysteem camper laten plaatsen door Automat Hoogeveen

Wil je een levelsysteem op de camper laten plaatsen? Hierdoor staat je camper altijd waterpas! Het systeem werkt geheel automatisch en snel. Zo kun je binnen no-time gebruikmaken van je camper en rustig genieten van het buitenleven. Bij Automat Hoogeveen kun je een levelsysteem voor een camper laten inbouwen. Wij zijn een specialist in het onderhouden van campers.

Daarnaast kun je bij ons terecht voor het monteren van handige onderdelen voor een camper, zoals het levelsysteem. Ook monteren wij zonnepanelen, aircosystemen, parkeersensoren en andere handige hulpmiddelen voor de camper. Deze hulpmiddelen zorgen voor nog meer comfort en veiligheid bij het gebruik van je camper.


Heb je vragen?

Heb je interesse in een levelsysteem of ander extra onderdeel? Maak dan een afspraak via de website. Je kunt ons natuurlijk ook bellen!

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33


Categorieën