Hydraulisch systeem Camper - Autoprofi Hoogeveen
Hydraulisch systeem voor de camper
in Camper
4 min. leestijd

Hydraulisch systeem voor de camper

Hydraulisch systeem camper? Ga je regelmatig met de camper er op uit? Dan weet je dat het waterpas zetten van de camper  veel werk is terwijl je ook weet dat het veel prettiger is dat de camper wel recht staat. Met een volautomatisch hydraulisch systeem voor de camper staat de camper altijd perfect waterpas. En dat binnen een paar minuten vanuit je luie stoel! Automat Hoogeveen verzorgt de montage van hydraulische systemen op campers.

hydraulisch systeem camper poten

Waarom een hydraulisch hefsysteem voor de camper

Normaal gesproken probeer je een zo vlak mogelijk plekje te vinden voor jouw camper zodat deze recht staat. Dit is niet altijd even makkelijk. Hoe vaak heb je niet het gevoel dat de camper toch nog wat scheef staat. Vooral wanneer je ’s nachts in bed ligt en het lijkt alsof je uit bed rolt. Dat slaapt niet prettig en verstoort de nachtrust terwijl je de volgende dag weer uitgerust op weg wil. Midden in de nacht de camper rechtzetten is niet echt wenselijk.

Het betekent dat je de camper alsnog moet verplaatsen of dat je met de special wiggen aan de gang moet, deze plaats je onder de wielen van de camper. Maar dat is ook niet altijd makkelijk, vooral niet wanneer de camper niet alleen in de lengterichting scheef staat maar ook over de breedte. Iedere camperliefhebber weet dat het soms een toer is om het toch nog enigszins acceptabel te krijgen.

Waarom zou je niet kiezen voor een systeem die ervoor zorgt dat jouw camper binnen een paar minuten helemaal waterpas staat?

hydraulisch systeem camper pomp

Wat is een hydraulisch systeem camper?

Het hydraulisch hefsysteem voor de camper bestaat uit vier cilinders met uitschuifbare poten die met behulp van oliedruk (hydraulisch) de camper optillen. De vier poten hebben een brede schotel aan de onderkant waardoor ze niet (of minder verder) in de grond kunnen zakken door het grote oppervlak.

hydraulisch systeem camper systeem

Om de poten uit te kunnen schuiven heb je een hydraulische pomp met oliereservoir nodig en een besturing. De besturing stuurt de kleppen naar elke cilinder apart aan zodat elke cilinder precies ver genoeg wordt uitgeschoven.

De pomp en besturing worden op een geschikte plaats ingebouwd en met hoge druk slangen verbonden met de cilinders van de poten. De poten zelf worden op vier plekken stevig aan het chassis vastgezet. Waar de onderdelen precies komen te zitten is afhankelijk van de camper en zal door een erkend installateur moeten worden bepaald. Ook de installatie van het systeem moet door een installateur moeten worden gedaan zodat je er zeker van bent dat het goed gebeurt én zeker bent van garantie

hydraulisch systeem camper bevestiging

Automatisch waterpas stellen

Het bedienen van het systeem doe je met een aparte bediening die draadloos in verbinding staat met de besturing van het systeem. Er mag zich namelijk niemand in de camper bevinden wanneer je deze recht wil zetten. Na het inschakelen van het systeem, wat alleen kan met een uitgeschakelde motor, is één druk op de knop automatisch genoeg om het proces in gang te zetten.

Eerst zullen de voorste poten op de grond worden gezet en de camper enigszins ‘uit de veren tillen’. Dus de banden houden nog wel contact met de grond. Daarna zal het proces zich herhalen met de achterste poten waarna het systeem automatisch de juiste poten meer uitschuift of juist iets intrekt. Net zo lang tot de camper perfect waterpas staat. Dit wordt dan ook aangegeven op het bedieningspaneeltje met een groen lampje

Handmatig stellen

Natuurlijk kun je ook handmatig te camper waterpas zetten met behulp van hetzelfde bedieningspaneeltje. Hiervoor hoef je alleen maar het systeem op hangmatige bediening te zetten. De led’s op het paneeltje blijven wel aangeven of de camper waterpas staat of niet.

Mobiele app

De bediening kan ook met een speciale app die je kunt downloaden. De bediening is gelijk aan die van de standaard bediening.

hydraulisch systeem camper bediening-app

Voordelen hydraulisch hefsysteem camper:

  • Hydraulisch systeem voor veel kracht
  • Systemen voor bijna alle merken en types campers
  • Eén knop voor waterpas stellen
  • Volautomatisch en handmatig keuze
  • Superhandig voor het wisselen van banden
  • Beveiliging tegen rijden met uitgeschoven poten
  • Na plaatsing direct klaar voor gebruik

Nieuwsgierig geworden?

Ben je nieuwsgierig geworden of dit systeem ook voor jouw camper beschikbaar is? Neem even contact op met Autoprofi Hoogeveen of kom gewoon langs en maak een afspraak. Dan kun je binnenkort zorgeloos overal jouw camper parkeren en er zeker van zijn dat je ‘recht staat’!

Waarom kiezen voor Autoprofi Hoogeveen?

Om deze redenen kies je voor Autoprofi Hoogeveen:

Vragen?

Twijfel je nog, heb je vragen? Ons team met specialisten staat voor je klaar!

Inbouwspecialist

Wij zijn de specialist op het gebied van inbouw van camper accessoires

Problemen met je camper

Wij verzorgen de vakkundige oplossing van jouw camperproblemen

Direct contact

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Reactie plaatsen