Auto vakantieklaar maken: dit moet je weten! | Autoprofi Hoogeveen
Auto vakantie klaar maken: dit moet je weten!
2 min. leestijd

Auto vakantie klaar maken: dit moet je weten!

Ga je met de auto op vakantie? Zorg dan dat je goed voorbereid op weg kunt, denk niet alleen aan de zonnebrand maar ook aan de auto zelf.

Vakantie vieren begint al thuis

Vakantie wil zeggen: voorlopig even klaar met de verplichtingen van alle dag en paar dagen of weken genieten van alle vrijheid. Of je nu met de auto in Nederland blijft of naar de Spaanse kust rijdt, ook onderweg moet je de vakantie al kunnen vieren. En dat doe je door met een gerust hart de auto te starten en alleen te stoppen voor brandstof en/of even de benen strekken. Zonder je zorgen te hoeven maken of de auto het wel volhoudt! Dat levert namelijk alleen maar stress op en je wilt geen stress onderweg; daarmee begint de vakantie niet echt geweldig.

Een aantal tips

De meeste voorbereidingen zul je zelf moeten doen met betrekking tot de mee te nemen spullen, papieren, eten en drinken voor onderweg, enzovoort.

Wat betreft de auto kun je ook een aantal zaken zelf al regelen:

  • Koelvloeistof controleren; neem in ieder geval ook een kleine flacon mee.
  • Bandenspanning oké, inclusief reservewiel? Kijk in het instructieboekje wanneer je de bandenspanning iets hoger mag instellen.
  • Oliepeil; wil je onderweg niet zonder zitten, neem dan ook een liter olie mee.
  • Gereedschap in orde? Niets vervelender dan dat je niet zelf de band kunt wisselen omdat het juiste gereedschap mist.

auto vakantieklaar maken airco

Onderhoud en APK

Een aantal zaken echter kun je niet altijd zelf doen mits je handig bent. Zoals bijvoorbeeld de remmen controleren of de werking van de airco. Hiervoor geldt eigenlijk dat je moet zorgen dat de auto gewoon goed is onderhouden. Dus regelmatig de kleine of grote beurt volgens opgave laten uitvoeren door een garage.

En wanneer nu bij de APK ‘vervanging binnenkort’ wordt geadviseerd, laat het dan ook zo snel mogelijk doen. Wanneer je wacht tot het echt moet, kan het te laat zijn, vooral als het advies net voor de zomerperiode komt. Voorkom echt grote problemen door het advies op te volgen en bijvoorbeeld die banden te laten vervangen.

Andere tips

Het technisch in orde zijn van de auto is natuurlijk niet het enige belangrijke bij de voorbereiding van een autovakantie. Denk bijvoorbeeld ook aan:

  • Gevarendriehoek, hesje(s), EHBO-set
  • Papieren als Paspoort of identiteitskaart, Rijbewijs, Kentekenbewijs, Groene kaart (verzekering buitenland), Europees schadeformulier

Zie ook: Wat moet je verplicht meenemen als je met de auto naar het buitenland gaat?

auto vakantieklaar maken veiligheiid

Kom naar Autoprofi voor de noodzakelijke controles

Wacht niet te lang met deze controles. Dan weet je op tijd of je nog een expert van Autoprofi nodig bent. Ook wanneer je niet zeker bent van je zaak, twijfel dan niet en neem even contact op met ons. Tot ziens bij Autoprofi Hoogeveen.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Reactie plaatsen